Uutisia

Helsingin helmikuun kilpiravintola: Lehtovaara - Käytä jäsenetusi!

Helsingin voutikunta esittelee alueensa kilpiravintoloita. Helmikuussa vuoron saa ravintola Lehtovaara. Ravintola Lehtovaara - Tässä hetkessä 100-vuotista historiaansa unohtamatta! Ravintola…

Atte Lassila on Suomen paras nuori kokki

Atte Lassila Oulusta voitti selkeällä erolla lauantaina 30.1 järjestetyt alle 27-vuotiaiden nuorten kokkien Suomenmestaruuskilpailut Raisiossa. Hän työskentelee Ravintola Hugossa Oulun uudella…

Nuorten kokkien Suomen mestaruudesta kilpaillaan lauantaina 30.1.2016 Raisiossa

Alle 27-vuotiaiden nuorten kokkien Suomenmestaruuskilpailussa voitosta taistelee 11 finalistia, jotka ovat selvittäneet paikkansa kilpailuun alueellisen karsinnan perusteella. Voittaja lähtee…

Esittelyssä tammikuun toinen kilpiravintola -Lappeenrannan helmi Wolkoff

Juttusarjassamme luomme katsauksen kilpiravintoloihin ympäri Suomea. Lappeenrannan keskustassa Wolkoffin kauppakartanon vuodelta 1848 peräisen olevassa paakarintuvassa ovat Rauni ja Kari Sintonen…

Helsingin tammikuun kilpiravintola: Savoy - Käytä jäsenetusi!

Helsingin voutikunta esittelee alueensa kilpiravintoloita. Ensimmäisenä vuorossa on nuorekasta ruokafilosofiaansa legendaarisessa miljöössä esittelevä ravintola Savoy. Täällä on kosittu. Ja erottu.…

Joulukuun uutiskirjeessä tietoa esimerksi vuoden 2016 Kilpipäivästä

Paistinkääntäjien uutiskirje on julkaistu ja lähetty kaikille jäsenille. Voit lukea uutiskirjeen myös tästä Uutiskirjeen aiheina on: - Kilpipäivänä nostettiin esiin Suomen korkealuokkaista…

Kilpipäivä esillä Ylen aamuohjelmassa

Vuoden 2015 Kilpipäivä esiteltiin Yle TV1 Voita & sokeria ohjlemassa 5.12.2015. Mukana on myös ohje Ylikypsälle karitsanniskalle ja punajuurelle. Katso viiden minuutin pituinen jakso täältä:…

White Guide Nordic -listauksessa mukana seitsemän suomalaista kilpiravintolaa

White Guide Nordic on listannut toista kertaa vierailun arvoisia ravintoloita Pohjoismaissa. Maanantaina 16.11 julkaistu, kaupallisesti myytävä opas on listannut 300 ravintolaa eri puolilla…

Kalatukku Arvo Kokkonen Oy:lle arvostettu Rôtisseurs-kilpi

Merenherkkujen erikoisliike Arvo Kokkonen Oy:lle on myönnetty Chaîne des Rôtisseurs -järjestön tunnus eli kilpi korkeatasoisista ruoan raaka-aineista ja palvelusta. Kilven luovuttivat maailman…

Lähiruoka ja maailman maut toivat Paistinkääntäjien kilven K-Supermarket Manhattanille

Turkulainen K-Supermarket Manhattan palkittiin torstaina 29.10. Paistinkääntäjien myymäläkilvellä. Tunnustus myönnetään korkeatasoisesta ruuasta ja palvelusta. – Olemme pitkään seuranneet Manhattanin…

Lahden kapituli näyttävästi esillä järjestön kv-uutisissa

Elokuussa järjestetty kastikekapituli on saanut runsaasti huomiota ja näyttävyyttä järjestömme kansainvälisissä uutisissa Artikkelissa erityisessä roolissa oliat runsaat, herkulliser kuvat…

Heidi Mäkinen voitti hopeaa Nuorten Sommelierien Maailmanmestaruuskilpailuissa

Nuorten sommelierien maailmanmestaruuskisoissa Australian Adelaidessa tehtiin suomalaisittain historiaa, kun Ravintola C:ssä Tampereella työskentelevä Heidi Mäkinen ylsi kovatasoisessa kilpailussa…

Suomen Laura Virolainen voitti hopeaa nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailussa

Unkarin Budapestissä järjestetyssä nuorten kokkien kansainvälisessä kilpailussa nähtiin erinomaista suomalaisosaamista, kun Ravintola Smörissä turussa työskentelevä Laura Virolainen ylsi…

Legendaarisen Bodega Saludin perustaja, arvostettu keittiömestari Hannu Wiss 70 vuotta

Keittiömestari, Maître Rôtisseur Hannu Wiss täyttää 9. syyskuuta 70 vuotta. Hän juhlii merkkipäiväänsä perheensä ja läheistensä kanssa, eikä pidä vastaanottoa. Leipurista keittiömestariksi Hannu Wiss…

Suomalaisesta Rôtisseurs-kilpipäivästä maailmanlaajuinen ruoka-alan tapahtuma

Maailman vanhimman ja suurimman gastronomisen järjestön kaikille avointa Rôtisseurs-kilpipäivää vietetään perjantaina 25.9.2015. Päivän tarkoituksena on nostaa esille Suomen korkea-alaista…

Paistinkääntäjät r.y. vuosikokouksen pöytäkirja

Lahdessä pidettiin järjestön vuosikokous sunnuntaina 23.8.2015. Ohessa on luettavissa kokouksen pöytäkirja'

Perehdy kastikkeiden maailmaan

Opetusneuvos, Conseiller Culinaire Commandeur Martti Lehtisen kattava esitys pääruokakastikkeista perusohjeineen Esitys pohjautuu luentoon, jonka Martti Lehtinen esitetti Lahden suurkapitulin…

Kilpipäivä pidetään 25.9.2015 -varaa päivä jo kalenteristasi!

Suomessa viime vuonna järjestetty kilpipäivä järjestetään jälleen tänä vuonna. Tapahtuma sai myös merkittävää huomiota kansainvälisesti. Tapahtumasta onkin päätetty tehdä järjestön yksi…

Bailli de Carelie Honoraire Commandeur Ossi Sarvilahti kuoli 9.7.2015

Bailli de Carelie Honoraire Commandeur Ossi Sarvilahti kuoli 9.7.2015 sairauden uuvuttamana. Hän oli kuollessaan 74-vuotias. Ossi Sarvilahti toimi pitkään Karjalan voutikunnan voutina. Hän oli…

Jäsenet ilmaiseksi Taste of Helsinki -tapahtumaan

Perjantaina 12.6 klo 11-15 Paistinkääntäjien jäsenet pääsevät ilmaiseksi Taste of Helsinki gourmetfestivaaleille. Edun saat hyödynnettyä voimassa olevaa jäsenkorttia näyttämällä. Helsingin…