Uutisia
Ravintola Kielolle Rôtisseurs kilpi
25.5.2016
Joensuu on saanut ensimmäisen kilpiravintolansa Kielo on Joensuun ensimmäinen kilvet saanut ravintola. Kilvet luovutti Ari Arvonen Bailli Délégué ja Matti Virtaala Bailli d´Kalevala. Ravintola Kielo…
Kilpiravintolassa asiakas tietää mitä syö -Alkuperäiskarjasertifikaatti Ravintola C:lle
24.5.2016
Rôtisseur-kilpiravintola Ravintola C:n toinen yrittäjä ja keittiömestari, Maître Rôtisseur Ilkka Isotalo vastaanotti tiistaina 24. toukokuuta suomen alkuperäiskarjan aitoussertifikaatin. Sertifikaatti…
Touokuun kilpiravintola - Metsästyslinnasta Ravintolaksi
16.5.2016
Historiallinen Vanajanlinna tarjoaa ravintoelämyksiä kauniissa linnapuitteissa Toukokuun toisena kilpiravintola esittelemme Vanajanlinnan, jonka linnamainen rakennus tarjoaa makuelämyksiä. Lue lisää…
Uusi kalakirja kahden Rotisseurs- jäsenen kirjoittamana
16.5.2016
Keittiömestari Helena Lylyharju ja ruokatoimittaja Kari Martiala ovat koonneet eri puolilta Suomea parhaat paikallisherkut. Kirjassa Parasta kalasta neuvotaan myös kalaruokien klassikoiden…
Taitaja2016 kilpailun tarjoilija ja ravintolakokki –kilpailujen voittajille Paistinkääntäjien kiertopalkinto
14.5.2016
Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, Taitaja –kilpailu, järjestettiin Seinäjoella 10.-12.5.2016. Tarjoilija ja ravintolakokki- osakilpailujen voittajat palkittiin…
Paistinkääntäjät mukana Ylen aamu-TV:ssä
2.5.2016
Kilpipäivän juhlaillallinen nautittiin Taaperrelleella, jossa TAMKin oppilaat olivat mukana toteuttamassa Gastronomian historia – illallista. Kilpipäivän illallisesta ja molekyylikeittiöstä oli kooste…
Toukokuun kilpiravintola: Haikon Kartano - Jäsenetuja vuoden loppuun asti!
1.5.2016
Helsingin voutikunta esittelee alueensa kilpiravintoloita. Toukokuussa vuorossa on Haikon Kartano. Historiallinen Haikon Kartano elää vahvasti tässä päivässä Kevätauringon säteet pilkistävät vanhojen…
Kilpipäivän sosiaalisen median kilpailu on ratkennut.
29.4.2016
Kilpipäivä näkyi sosiaalisessa mediassa entistä laajemmin. Kuvien ja viestien myötä oli mahdollista päästä seuraamaan eri tapoja viettää kilpipäivää sekä meillä että maailmalla. Viesteistä välittyi…
Ravintola Juurella on saanut Rôtisseurs kilven
27.4.2016
Seinäjokelaiselle Ravintola Juurella on saanut Chaîne des Rôtisseurs-kilven. Kilpi luovutettiin Miia Keski-Nikkolan ja Jani Unkerin luotsaamalle ravintolalle juhlallisesti 20.4.2016. Kilven…
Kilpipäivää juhlittiin ympäri Suomea ja maailmaa
25.4.2016
Lauantaina 23.4.2016 juhlittiin korkeatasoista ja laaja-alaista ruokaosaamista sekä ravintoloissa että alan myymälöissä. Kaikille avoimia Rôtisseurs-kilpipäivän tapahtumia ja kampanjoita järjestettiin…
Ravintola pikkuVELI Ylivieskassa sai paistinkääntäjien kilven 12.4.2016.
18.4.2016
Ravintola PikkuVELI on Keski-Pohjanmaalla Ylivieskan keskustassa ravintola, jonka toimitusjohtajan, Maître Rôtisseur Jari Ruonakosken sydämen asia on lähiruuan tarjoaminen. Muutamassa vuodessa…
Kilpi palasi paikalleen Lahden Seurahuoneelle
2.4.2016
Lahden Seurahuoneen Hämesalille luovutettiin kilpi 1.4. usean vuoden tauon jälkeen. Aprillipäivänä 1.4.2016 juhlava joukko kokoontui Lahden Seurahuoneen Hämesaliin. Päivä oli odotettu, sillä Lahden…
Lapin ruuan lähettiläs Tapio Sointu on poissa
27.3.2016
Tunnettu Lapin ruokakulttuurin puolestapuhuja, vaalija ja edistäjä keittiömestari Tapio Sointu on kuollut. Lapin Paistinkääntäjissä ja kansainvälisessä Rôtisseurs järjestössä Sointu muistetaan…
Edmund Liew on Suomen paras nuori Sommeliere
19.3.2016
ViiniExpon yhteydessä Helsingin messukeskuksessa 19.3.2016 järjestettyjen nuorten sommelierien Suomen mestaruuskilpailuissa kultaa voitti Ravintola Sinnessä Helsingissä työskentelevä Edmund Liew.…
Suomalaisen gastronomian historia kootaan kirjaksi
29.2.2016
Paistinkääntäjät ovat mukana huhtikuussa 2017 ilmestyvän Suomalaisen gastronomian historia –teoksen (Gummerus 2017) kokoamisessa. Itsenäinen Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Suomen…
Suomen Paras Nuori Sommelier 2016 valitaan Helsingissä 18.3 -Tervetuloa mukaan kilpailemaan!
19.2.2016
Viiniexpon yhteydessä järjestettävään kilpailuun voi osallistua 21-30-vuotias Suomessa alalla työskentelevä viini-alan ammattilainen, jolla on suosittelijana Paistinkääntäjä-järjestön jäsen. Kilpailu…
Helmikuun toisena kilpiravintola esittelyssä erilainen kilpipaikka -Turun kaupungin edustuskeittiö
17.2.2016
Turun ydinkeskustassa, aivan Aurajokirannassa on paikka, joka on tunnettu laadusta niin ruuan, kattauksen kuin asiakaspalvelunkin suhteen. Sinne pääsee kuitenkin vain kutsusta - pöytävarauksia ei…
Vuoden ravintola 2016 -tunnustus lahtelaiselle kilpiravintola Rouxille.
16.2.2016
Vuoden kilpiravintola -tunnustus myönnettiin pitkästä aikaa muulle kuin helsinkiläiselle ravintolalle. Ravinto Rouxin pitkäaikainen työ gastronomian edistämiseksi ja vaalimiseksi sai tunnustuksen, kun…
Kvarken-Kapitulin infoa: nyt myös reseptit ovat verkossa!
14.2.2016
Kvarken-Kapitulin valokuvista lisätietoja tästä: Valokuvia.... Kvarken-Kapitulin osallistujielle lähetettyihin ennakkoinfoihin, kapitulin käsiohjelmaan, menuihin jne pääsee tutustumaan Kapitulit-osion…