Uutisia
Uusi kilpiravintola Lappeenrantaan
13.10.2017
Holiday Club Saimaan Le Biff ravintolalle on myönnetty kilvet. Le Biff on määrätietoisesti kehittänyt toimintaansa vastaamaan Rôtisseurs-järjestön kilpikritteereitä. Työn tuloksena sekä ruoan laatu…
Sanna Rahkonen jäi mitallisijoilta nuorten kokkien MM-kilpailuissa
19.9.2017
Nuorten Kokkien MM-kilpailussa Sanna Rahkosen tavoitteena oli paras menukokonaisuus. Mitalitaisto hiipui kuitenkin pieniin huolimattomuusvirheisiin raaka-ainekäsittelyissä. Saksan Frankfurtissa…
Kuukauden kilpiravintolat Turun seudulta: Noormarkun ja Kauttuan Klubit
12.9.2017
Ahlströmin keittiö tuo tuoreet ruokaterveiset suoraan metsistä ja toreilta, kauppahalleista ja juustoloista sekä ruukin omasta puutarhasta. Kahdella eri ruukkialueella sijaitsevat klubit tarjoilevat…
Sanna Rahkonen pyrkii luomaan maailman parhaimman menukokonaisuuden karitsankareen ympärille nuorten kokkien MM-kilpailuissa
5.9.2017
Sanna Rahkosen tavoitteena on luoda paras menukokonaisuus 21 maailman parhaan nuoren kokin joukosta. Oululainen 23-vuotias Sanna Rahkonen pääsi kilpailemaan kansainväliselle areenalle voitettuaan…
Kapitulikiitokset
4.9.2017
Kapitulimme Marskin Merkeissä on nyt vietetty ja on yhteenvedon aika. Heti kapitulin alussa oli havaittavissa positiivinen ja hyvän mielen asenne. Se heijastui myös kaikkiin niihin ihmisiin ja…
Tamperrada 2017 pintxokilpailun voittajaksi nousi Fabricin mustekala-annos
21.8.2017
Tampereella nautittiin 14.–18.8.2017 loistavasta pintxotunnelmasta, jopa 54 ravintolaa kilpaili annoksellaan yleisön suosiosta. Lisäksi tuomaristo valitsi gastronomisesti kiinnostavimman annoksen.…
Elokuun kilpiravintola -Ravintola Casseli Lahdessa -Rakkaudella ruokaan
1.8.2017
Ruoka- ja seurusteluravintola Casseli tarjoaa korkeatasoisia makuelämyksiä Lahden satamassa Vesijärven rannalla Sibeliustalon naapurissa. Gastronominen huippuosaaminen toi Casselille Rôtisseurs-kilvet…
Vuoden 2016 vuosikertomus julkaistu
20.6.2017
Chaîne des Rôtisseurs - järjestön merkitys Suomen gastronomian kehittymisessä ja vaalimisessa vahvistui entisestään. Tämä on nähtävissä niin nuorten aktiivisten harrastaja- ja ammattilaisjäsenten…
Kahden vuoden odotus ohi – Esplanadin Kappeli sai Rôtisseurs-kilven
19.6.2017
Ravintola Kappelista tuli kesäkuussa Suomen 74. ja Helsingin 12. Paistinkääntäjien Rôtisseurs-kilven haltija. Lisäksi kilpi on myönnetty Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloille…
Saara Alander on Vuoden Nuori Sommelier 2017 – tiukat tamperelaisvastustajat toiselle ja kolmannelle sijalle
31.5.2017
Tampereella ravintola Suomalaisella Klubilla 29.5.2017 järjestetyn Vuoden Nuori Sommelier -kisan finaalitaisto ratkesi helsinkiläisen Saara Alanderin voittoon. Muuten kisa olikin tamperelaisosaajien…
Suomalaisia palkittiin keittokirjojen "Oscar-gaalassa"
29.5.2017
Kuopiolaisen kilpiravintola Urbanin Keittokirja-niminen teos voitti hopeaa sarjassa Best TV-Chef Europe eli paras tv-kokki Euroopassa. Iltalehden resepteistä koottu Arjen luxus -keittokirja (Readme.fi…
Taitaja2017 kilpailun voittajat tulevaisuuden ravintola-alan lupauksia
19.5.2017
Nuorten ammatillisen koulutuksen päätapahtuma Taitaja2017 Helsinki, järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 15.–18.5.2017. Nelipäiväisessä tapahtumassa alle 21-vuotiaat tulevaisuuden huippuosaajat ja…
Tyylikkäästi nuorentunut ravintola Suomalainen Pohja
19.5.2017
Turun taidemuseonmäellä toimiva ravintola, jolla on pitkät perinteet. Aikoinaan vain klubiravintolana toiminut paikka on nykyisin avoinna kaikille, ja uusi ravintoloitsija on ottanut ravintolan…
Tamperrada on Suomen suurin ravintolafestivaali – Mukana 54 ravintolaa!
9.5.2017
Kilpailuannoskuvat on julkaistu. Tamperrada Pintxokilpailu järjestetään viidennen kerran. Huima pintxoviikko alkaa 14.8. ja kestää viisi päivää. Tamperelaiset ravintolat kilpailevat parhaasta…
Keittiöalan harrastajat ja ammattilaiset kehittävät yhdessä Suomalaista ruokakulttuuria
2.5.2017
Toukokuun 6. päivä kutsutaan koko Suomi grillikauden avajaisiin. Suomenkeittiömestarit ja Suomen Paistinkääntäjät kutsuvat yhdessä koko kansan oppimaan grillauksen saloja ja nauttimaan grillaten…
Marskin merkeissä Suurkapituli Kotka-Haminassa
26.4.2017
Tervetuloa sukupolvemme suurimman juhlavuoden kapituliin.
Suomalaista ruoka-alan teemapäivää vietetään jälleen ympäri maailmaa
18.4.2017
Lauantaina 22.4.2016 järjestetään erilaisia ruoan ja gastronomian ympärille keskittyviä tapahtumia ympäri Suomea. Tilaisuudet ovat osa kansainvälistä kilpipäivää, jota vietetään yli 30 maassa…
Kuukauden kilpiravintolana puhtaiden makujen Ravintola Gösta Mäntässä
22.3.2017
Ravintola Gösta sijaitsee keskellä suomalaista järviluontoa, upean taidemuseon sydämessä. Ravintola tarjoaa yhtä korkeatasoisia elämyksiä kuin sitä ympäröivä taide ja arkkitehtuuri. Ravintola Göstan…
Tervetuloa Ritarikapituliin 22.4.2017 Helsinkiin!
6.3.2017
Tervetuloa Ritarikapituliin 22.4.2017! Paistinkääntäjien Helsingin voutikunnan tämän vuoden tärkein ja mittavin tapahtuma on oma paikalliskapitulimme Ritarikapituli, joka järjestetään kansainvälisenä…