Uutisia

Taitaja2021-kilpailut antavat nuorille mahdollisuuden loistaa

Vaikka koronatilanne asettaa rajoituksia yhteisiin tapaamisiin, on hyvä muistaa nuoria alan opiskelijoita ja tukea heidän ammatillista kehittymistään. Vuoden nuoren kokin ja saliammattilaisen lisäksi…

Ota käyttöön e-maksu!

Jäsenmaksulaskutus lähtee noin viikon sisällä järjestelmästämme. Niille, jotka eivät ole vielä tehneet e-laskusopimusta, lasku tulee perinteisenä paperilaskuna. Jäsenmaksulaskua ei lähetetä…

Jäsenmaksuihin alennuksia vuodelle 2021

Pariisi on päättänyt koronapandemian vuoksi antaa alennusta jäsenmaksuista. Kukin jäsenmaa saa itsenäisesti päättää, miten se kohdentaa pääjärjestön myöntämät alennukset. Puhemiehistö päätti…

Opetusneuvos Martti lehtinen on kouluttanut useita edelläkävijöitä

Jyväskylän Kokki- ja ravintolakoulu Priimus on jättänyt jälkensä suomalaiseen ravintolakulttuuriin. Kesksuomaisen kattava artikkeli 6.1.2021

Tutustu ruotsalaiseen Taste-lehteen

Ruotsin Chaìne des Ròtisseurs-järjestö julkaisee digitaalista TASTE lehteä, joka on luettavissa ilmaiseksi ruotsalaisesta ruokakulttuurista ja ravintoloista kiinnostuneille. Ohessa linkit kolmeen…

Radiohaastattelussa Lahden vouti Arja Hornborg

Radiohaastattelussa "Klassikko lautasella" ohjelmassa 13.10.2020 Lahden aluevouti Arja Horborg KUUNTELE

Martti Lehtinen -kotimaisen ruokakulttuurin edistäjä

Keskisuomalaisen ruokakulttuurin edistäjästä Conseiller Culinaire Martti Lehtisestä kirjoittavat Chef Rôtisseur Helena Lylyharju ja Vice-Chargé de Presse Kari Martiala Patina lehdessä nro 5/2020

Vuoden nuori Kokki Valtteri Paltamaa valittiin vuoden alumniksi

Chaîne des Rôtisseurs Finlanden vuoden 2020 nuori kokki Valtteri Paltamaa valittiin Gradia Jyväskylän ensimmäiseksi vuoden alumniksi yhdessä biotekniikan tohtori Lauri Reuterin kanssa. Gradian mukaan…

Keittiömestari Ulla Liukkoselle merkittävä tunnustus

Keittiömestari Ulla Liukkoselle on myönnetty maailman keittiömestariliiton The World Association of Chefs Societies -yhdistyksen (Worldchefs) kunniajäsenyys. Liukkonen on toiminut Suomen…

Chaîne des Rôtisseurs Vuosikokous

Vuosikokous 2020 Koronatilanteen vuoksi vuonna 2020 ei järjestetä suurkapitulia. Täten myös yleensä kapitulin yhteydessä pidetty vuosikokous pidetään erillisenä tilaisuutena torstaina 24.9 klo 18.30…

ARTESAANIRUOAN SM-KILPAILUT RASEKOSSA SYKSYLLÄ 2020

Erityisteemana saariston ruokamatkailu Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä järjestää yhteistyössä Suomen artesaaniruoka ry:n kanssa artesaaniruoan SM-kilpailut ja seminaarikokonaisuuden 14. –…

Chaîne des Rôtisseurs Suomi vetoaa ravintola-alan puolesta

Chaîne des Rôtisseurs Suomi vetoaa hallitukseen ja eduskuntaan vaikeuksissa olevien ravintola- ja matkailuyritysten tukemiseksi, alan työpaikkojen säilyttämiseksi ja suomalaisen ruokakulttuurin…

SuksiLahteen kansainvälisillä sivuillamme

Tutustu tai muistele hienoa talvista kapitulia SuksiLahteen Rôtisseursien kansainvälisillä sivuilla: https://www.chainedesrotisseurs.com/newsonline/story.php?ids=1715&l=EN

Kilpipäivä 25.4.2020 - kokkaa kotona, jaa somessa tai tilaa herkkuja kotiin

Koronavirus estää kilpipäivän vieton totuttuun tapaan, mutta onneksi tämä virus ei leviä somessa. Voimme antaa keväisen valon pilkahtaa hyvän ruoan ja juoman äärellä perheen parissa kilpipäivänä…

Ravintolat tarvitsevat tukeamme

Koronaepidemian jatkuessa on hyvä muistaa myös ravintoloitamme, jotka tämä poikkeustilanne on laittanut kohtuuttoman haasteen eteen. Kannustamme lämpimästi kaikkia jäseniämme tukemaan suomalaisen…

Tilaisuudet peruttu pandemian takia

Koronavirusepidemia koettelee ihmisiä ja yhteisöjä joka puolella maailmaa. Me haluamme tehdä kaikkemme omalta osaltamme epidemian leviämisen estämiseksi ja hidastamiseksi. Kaikki yhteiset…

Valtteri Paltamaa on Vuoden nuori kokki 2020

Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailuissa Jyväskylässä kahdeksan nuorta keittiöalan ammattilaista ottivat mittaa toisistaan valmistamalla kolmen ruokalajin menun. Kilpailun voittaja…

Ulla Liukkoselle ja Martti Lehtiselle harvinainen kunnianosoitus

Karjalan voutineuvoston Vice-Conseiller Culinaire Ulla Liukkonen ja Suomen puhemiehistön Conseiller Culinaire Martti Lehtinen ovat saaneet Venäjän federaation kansallisen keittiömestariyhdistyksen…

Jäsenmaksu 2020

Turun voutikunnan Kekrikapituli kansainvälisillä sivuilla

Turussa lokakuussa järjestetyn kapitulin tunnelmiin voit palata myös järjestön kansainvälisillä sivuilla. Turun Voutikunnan lokakuussa Naantalissa järjestämä Kekrikapituli on näyttävästi esillä…