Ajankohtaista
Talviruokaa
Talvella tekee mieli tuhtia talviruokaa, patoja, höyryävää keittoa ja uunissa haudutettuja liharuokia. Mikä sopisikaan paremmin kylmään talvi-iltaan, kirpeään pakkassäähän kuin ruoka, joka lämmittää myös sisäisesti?
Minun ehdottomia suosikkiruokia ova koilua, voi padan jättää uuniin hautumaan hiihtolenkin ajaksi.
Nyt pataa uuniin. Yksi suosikeistani on Juusto-lihapata. Kannattaa kokeilla!
Raaka-aineet:
400g mureaa naudanpaistia
voita
1-2 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 porkkanaa
1 suolakurkku
1 dl hillosipulia
mustapippuria
0,5 dl kuohukermaa
300 g juustoleipä
Ohje:
- Kuuutio liha ja ruskista voissa pannulla.
- Lisää vehnäjauhot,vesi ja lihaliemikuutio.
- Lisää viipaloidut porkkanat, kuutioitu kurkku ja hillosipulit.
- Hauduta kypsäksi.
- Mausta pata mustapippurilla ja lisää kerma sekä kuutioitu juusto.
- Kuumenna.
Maukkaita talvipäiviä, toivoo Marjahelena/Bailli d´Kalevala