20.11.2024 Ravintola Carl Wilhelm, Vanajanlinna
Carl Wilhelm on enemmän kuin ravintola.
Se on elämys, kunnianosoitus historialliselle loistolle ja nykyajan ruokakulttuurille. Mennyt aika ja tämä hetki kietoutuvat yhteen sekä harkitussa ruokalistassa että ravintolasalin sisustuksessa. Jokainen yksityiskohta on tarkasti mietitty.
Ravintola on saanut nimensä Vanajanlinnan perustajasta Carl Wilhelm Rosenlewista (1873–1942). Hän loi aikanaan Vanajanlinnan perinteet, jotka rakentuvat tänäkin päivänä huikeille makuelämyksille, huippukokkien yllätyksille, laadukkaille viineille ja unohtumattomalle juhlaseuralle. Jo sadan vuoden ajan kynttilät ovat hehkuneet pidoissa, kun suomalaiset ja kansainväliset vieraat ovat juhlineet Vanajanlinnassa.
Teemme Lahden voutikunnan kanssa ravintolavierailun upeaan Vanajanlinnaan marraskuun 20. päivä.
Illan menu
Sokerisuolattua lohta, marinoitua kampasimpukkaa, kirjolohenmätiä & piimä-selleridressing
Granbazán Etiqueta Ámbar 2021, Rías Baixas, Spain Albariño
***
Tartar kotimaisesta riistasta, hiillostettua lanttua & syksyn sieniä
Louis Latour Côte De Beaune Villages 2020, Bourgogne, France Pinot Noir
***
Paahdettua kukkakaalia, fenkoli-omenasalaattia, katsuobushia & soijavinegrette
Bodegas Vionta Godello, Monterrei, Spain Godello
***
Kuhaa, savustettuja sinisimpukoita, mustajuurta & suolatulla sitruunalla maustettu beurre blanc
Louis Latour Marsannay 2020, Bourgogne, France Chardonnay
***
Uuniomenamoussea, karamellisoitua omenaa & ruskea voi-jäätelöä
Dr. Pauly-Berweiler Beerenauslese, Rheinhessen, Germany Riesling
Illan menun hinta on 79 € / henkilö
Viinipaketti 60 € / henkilö
Järjestämme Lahdesta yhteiskuljetuksen Vanajanlinnaan. Yhteiskuljetus Lahdesta lähtee Marolankadun turistipysäkiltä klo 16.45. Perillä Vanajanlinnassa olemme klo 17.45. Kuljetus takaisin lähtee illallisen jälkeen noin klo 21.00
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.11. TÄÄLLÄ.
Pukukoodi pikkutakki ja käädyt.