15.03.22 Ainoa Winery

Hyvä Rotisseurs -jäsen!

Palkittu marjaviinitila Ainoa Winery sijaitsee Hollolan Miekkiössä, kymmenen kilometriä Lahden keskustasta.
Ainoa Wineryn viineissä maistuvat suomalaiset villimarjat, kuten mustikka, puolukka ja lakka. Viinit ovat voittaneet useita  
kansainvälisiä palkintoja mm. Saksassa, Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Vuonna 2019 Ainoa Winery voitti Embla Nordic Food  
Artisan -palkinnon työstään pohjoismaisen ruokakulttuurin hyväksi.

Teemme vierailun 15.3.2022 klo 17 alkaen tälle palkitulle marjaviinien tuottajatilalle.

Lainaus: -- Menu includes: chicken Ceasar salad, roasted duck with pilaf rice and vegetable(s), American style brownie
The meal separately from the wine costs 40€
The minimum drink menu for meals and group tastings is 5 wines * 4cl is 15€, non-alcoholic options will be available.   
According to your request, the drinks amount, 15€ + additional tastings, will be charged separately to each guest.
Additional wines will be charged at 3€ per 4cl serving. --päättyy

Tarjottava menu sisältää alkupalana Caesar -kanasalaatti, pääruokana paahdettua ankkaa, pilahviriisiä ja vihanneksia ja  
jälkiruokana American style brownie -kakkua. Aterian hinta 40€ maksetaan ilmoittautuessa Lyytin kautta.
Tarjottavat viinit aterialla 5x4cl 15€ ja tähän on myös alkoholiton vaihtoehto, lisäksi tasting 4cl annoksina 3€ /annos, joka  
maksetaan suoraan viinitilalle.

Tapahtumaan on maksuton linja-autokuljetus Marolankadun pysäkiltä klo 16.30 ja tilaisuuden päätyttyä takaisin.

Ilmoittautuminen tapahtumaan ja kuljetukseen ja maksu menusta Lyytin kautta, viinitasting suoraan tilalle.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ 12.3. mennessä 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ritva Kuopan kokoamaa tietoa AINOA WINERYn marjaviineistä:

On suomalainen viinitila Hollolan Miekkiössä

Perustajat ovat ecuadorilais-amerikkalainen pariskunta,

Paola Guerrero de Gohen ja David Cohén

Heillä on rakkaus suomalaisiin marja-aarteisiin. Suomesta löytyy aromikkaita marjoja, niin maultaan

kuin laadultaankin. Me suomalaiset ei aina arvosteta sitä mitä aarteita meidän metsistä ja luonnosta

löytyy. Koivistoisen mansikkatila tuottaa mansikat, raaka-aineeksi viineihin.

Sillä kaiken avain on parhaat ja maukkaat raaka-aineet, siitä syntyy maultaan huippu marja viini.

Moni sommelier on epäillyt marjaviinejä, maisteltuaan ovat ihastuneet kyseisiin tuotteisiin.

Ainoa Wineryn tuotteita löytyy joistakin huippu ravintoloista esim Savoy ja Palace.

Tässä vähän ennakkotietoa Ainoa Wineryn tuotteista Onneksi on ihmisiä joilla riittää innostusta

jalostaa marjoistamme huippu viinejä maailman maisteltaviksi

Ainoa Kaste; puolukka, mesiangervo ja hunaja, on kevyesti kuohuna marjaviini

sopii hyvin kesä joumaksi, tarjoillaan viileänä 8-10 astetta

sokeria on 110g/l ja alkoholia 5%

Ainoa Aho; mansikkaa ja Chateau Carsinin valkoviinin yhdistelmä

puolimakea, keskihapokas, sitruunainen ja herukan raikkaus

Viini on yllättävän monipuolinen, sopii erillaisten ruokien kanssa, esim. holloumin mansikan, lohen ja lihan kanssa

sokeria 35g/l alkoholia 12% tarjotaan viilennettynä.

Ainoa Silkki; mustikka, kuiva, keski hapokas hennon metsän pohjan makuinen. sopii hyvin tummille lihoille esim. kokeile pihviä katajanmarja kastikkeella, saat miellyttävän maku nautinnon mustikka viinistä.

sokeria 2g/ alkoholia 12,5%

Ainoa Ilta: Carsini merlot 85% ja vadelma 15% puolikuiva keskihapokas tasapainoinen yhditelmä.

Ilta on  ainutlaatuinen viinielämys, jossa yhdistyvät klassisen Bordeax-viinin  ja suomalaisen vadelman

parhaat ominaisuudet. Viini sopii hyvin grillatun lihan kera jossa makea kastike lisukkeena.

sokeria 25g/l alkoholia 14%

Ainoa Suven Taika; mansikka rosé viini, on valmistettu Koivistoisen mansikka tilan marjoista.

Tämä viini sai kultamitallin Le Mondial du rosé kilpailussa. Se on arvostettu kilpailu rypäleitä valmistetuille rosé viineille.Koskaan ei ole marjaviini voittanut kyseistä kilpailua

sokeria 120g/l alkoholia 13%

Ainoa Havu; puolukkaa, kuusenkerkkää ja hunajaa, on puolimakea hennon havuinen ja yrttinen viini

Sopii hyvin voimakkaiden juustojen ja jälkiruokin kanssa

sokeria 110g/l alkoholia 5% tarjotaan viilennettynä.

Ainoa Valokki; lakkamarjainen kevyen hanajainen jälkiruokaviini, sopii tarjoilla esim Sherryn tilalle.

sokeria 120g/l alkoholia 11.5% tarjotaan viilennettynä.

Aino Vaapukka; vadelma, makea keskihapokas.

Kaikkien aikojen palkituin suomalainen viini. Viini on saanut kultamitallit Lyonissa, San Fransiscossa ja

Pariisissa. Tarjoilu ehdotus esim. Homejuusot ja kermaiset jälkiruoat

sokeria 139g/l alkoholia 12,5% tarjoillaan viilennettynä

Ainoa Kuningatar; Mustikka ja vadelma, ryhdikkään hapokas, kumpikaan marja ei dominoi toista, vaan on hyvin tasapainoinen maultaan, tarjoilu esim Brita kakku ja suklaiset jälkiruoat

sokeris 120g/l alkoholia 12,5% tarjotaan viilennettynä

Ainoa Kaamos;puolukka, hunaja, kaneli, neilikka ja kaardemumma

soeria 120g/l alkoholia 5% tarjoillaan esim,; glögin tapaan

Ainoa Sametti;  mustikka, makea keskihapokas, hennon laventelinen, tosi tumma viini melkein musta

Saanut kultamitallin Vinalies Internationals kilpailusta Kaliforniassa

sokeria 100g/l alkoholia 12% tarjoilu portviinin tapaan esim, suklaiset jälkiruoat

AINOA WINERY