14.5.22 Koululaistapahtuma Lotilan koulu
Koululaistapahtuma la 14.5. klo 8.30-15
(lounas klo 12)
Linkki kuvakansioon , kuvista credit Terhi Forssell
Suomalainen koulutus on tunnustettua ja arvostettua maailmalla. Sen erityispiirteenä on samanlaiset mahdollisuudet kaikille oppilaille asuinpaikasta tai elintasosta riippumatta. Se tarjoaa ilmaisen opetuksen, materiaalit, matkat ja jo 80 vuoden ajan kouluruokailun jokaisena koululaisen työpäivänä.
Nyt keväällä, lauantaina 14.5.22 koululaiset käyttävät vapaan lauantaipäivänsä tarjotakseen omille läheisilleen, perheille, sukulaisille ja tuttaville itse suunnittelemansa kolmen ruokalajin menun, joka perustuu heidän itse suunnittelemaansa ruokalistaan.
Tapahtumaan he saavat avukseen Chaîne des Rôtisseurs Lahden voutikunnan ruokaharrastajia, jotka ovat vuodesta 2003 vuosittain tukeneet näitä koululaistapahtumia ohjaamalla lasten ruuanvalmistusta ja auttamalla tarjoilussa ja esillepanossa tapahtuman aikana. Tarvikkeet, keittiön tilat ja ammattilaisten apu saadaan lahjoituksina ja tapahtuman tuotto käytetään kokonaan luokan toimintaan, esim. kuljetuksiin tai kulttuuritilaisuuksiin.
HUOM! Tapahtumaan kutsutaan avuksi Lahden alueen jäseniämme, keittiövarusteinaan kokkitakki, käädyt, essu ja mukavat kengät. Ilmoittautumista ei tarvita, kokoontuminen alapihan keittiöllä aamulla 8.30.
Ville Penttilä ja Rotissöörit 8.30
Koululaiset 9.00Kahvi ja aamuleipänen 10.30
Ruokailu 12.00 – Eli tähän kutsutaan ”vieraat”.Ruokailu ohi noin 14.00 loppusiivous ja pois 15.00
Tänä vuonna Lotilan koululle Vuoksenkatu 9, Lahti, odotetaan noin sata ruokavierasta, joille tarjotaan seuraava menu:
KEVÄTSALAATTI ( L, G, Ve, )
-Monipuolinen salaatti kevään parhaista kasviksista ja hedelmistä
PÄÄRUOAKSI:
HAMPURILAINEN ( L )
- Lisäaineeton itse tehty hampurilainen, itseleivottuun sämpylään.100% naudalihapihihvi, paprika-”ketsuppia”, marinoitua punasipulia, mummonkurkkua, salaattia, valkosipulimajoneesia.
VEGEverisossa (L , sipuliton)
Kikherne-pihvi Falafel, paprika-ketsuppia, valkosipuli-soijajugurttia, chimichurriaPaahdettuja perunoita – sitruunaa ja persiljaa.
JÄLKIRUOKANA ( L, G )Kosteaa mutakakkua, kermaa.
Keliaakikoille rakennetaan luonnollisesti gluteeniton pääruoka, kaikki ruoka on laktoositonta.
Tervetuloa mukaan iloiseen työpäivään!
Matti Jaakkola, Vice-Chargé de Presse