2015 9.4. Heinolan Heila

Ostos- ja ruokailumatka Heinolan Heilaan 9.4.2015

22 innokasta rotissööriä matkusti bussilla Heinolan Heilaan. Ohjelmassa oli ensin tutustumista lähiruokatorin tarjontaan ja ostosten tekoa. Talon emäntä Eila Eerola oli sulkenut kaupan ennen meidän tuloamme joten saimme kierrellä houkutusten keskellä kaikessa rauhassa.

Ostosten teon jälkeen pääsimme maittavien patojen ääreen. Marraskuun alusta alkaen myös ravintolatoiminta on ollut talon omissa käsissä. Ravintolapäällikkönä toimii Tarja Honkanen ja keittiössä ruokia valmistaa Pekka Salo runsaan apujoukkonsa kanssa. He tarjosivat meille seuraavanlaisen menun:

Heilan alkupala-lautanen

Fasaani ”puljonki” ja hanhenmaksalla täytetty pikkupasteija, Pekoni -tuorejuustolla täytettyä lämminsavuhevosta saaristolaisleivällä ja  Ruiskourua ja savustettua pikkumuikkua

Pääruoka:

Hellästi haudutettuja porsaanposkia  sekä tattimuhennoksella täytettyä porsaan sisäfilettä, mallaskastiketta

Pientuottajien juustoja

Pihamaan  vadelmatartalettia sekä mustikkasorbettia

Juomissakin keskityimme kotimaiseen tarjontaan

Pihamaan Viherkuohua  alkuruoalle ja puljongille

Pääruoalle Pihamaan olutsuora- uudet Pihamaan oluet

Pieni tujaus Pihamaan mansikkapontikkaa

Pihamaan Makea Herukka juustoille 

Pihamaan Makea Vadelma jälkiruoalle

 

Sitten tällaisia kommentteja saimme matkalaisilta:

Yleistä

 Matka alkoi mukavasti – lasillinen kuohuvaa= Hyvä!  Heilan tarina on mielenkiintoinen kasvutarina, otetaan uusia haasteita vastaan – ja kehitetään toimintaa. Yllättävän iso työllistäjä.

Heilan kauppa oli monipuolinen ja lihatiski notkui hyviä lihoja ja kaloja. Kiitos järjestelyistä taas kerran, Loistava kokonaisuus, annoksista kaikista olisi voinut ottaa puolet pois. Isot annokset. Menu oli maukas kokonaisuus, ruoka kokonaisuutena oli hyvää. Onnistunut kohde, opin uusia asioita lähiruuasta ja Pihamaan viineistä + pontikasta. Illallinen oli tasapainoinen kokonaisuus. Menu oli pääosin kotoinen ja tuttu, osin eli jälkiruoka olisi kenties kokonaisuutta ajatellen voinut olla kevyempi. Mukava kotoisa reissu, ja hyvä maukas ruoka, Mukava lähiruokamatka lähiseudulle! Onnistunut ilta.

Alkuruoka

Erityisesti alkuruoka hyvää! Oikein hyvä alkulautanen, pasteija ehkä vähän taikinainen, erityisesti jäi hyvä maku muikkukuorikkaista fasaaniliemen ohella. Maukas puljonki ehkä liian suolainen. Puljonki erinomainen, pasteija hyvä mutta iso, muikkuleipänen erinomainen. Pasteijan kuori hiukan liian paksu, liemi hyvää. Muikkuleip erinomainen, saaristolaisleipä + liha erinomainen. Alkuruokalautanen kokonaisuutena hyvä. Fasaanipuljonki hienostunut, savumuikkuruiskouru oli loistava käsin syötävä suupala. Oikein hyvä alkukokonaisuus: Muikku 100%, fasaani ok,( liemi kylmä), pasteija hieno: kokonaisuus monipuolinen ja tosi hyvä, leipä mehevä ja aromikas

Pääruoka

Pääruoka ja juustot ok, Possunposket poskissa sulavat, täytetty file myös hyvä, spelttirisotto erinomainen, possun posket erinomaisia (valitettavasti niitä ei saanut ostaa). Mehevät possunposket ja herkullinen mallaskastike. Possu oli parasta possua ikinä! Liha mureaa. Spelttirisotto erinomainen. Pääruoan possunposket ja spelttirisotto olivat loistavat, kastiketta olisi voinut olla enemmän ja täytetyn fileen porsas kuivahkoa. Maut kylläkin hyviä. Aivan ihana possu, kastikekulho olisi voinut olla, risotto upea ja mehevä

Juustot

Juustot sopivan tuttuja välipaloja, sopivan kokoinen annos, juustot ok

Jälkiruoka

Tartaletin pohja vähän paksu, mutta sorbetti hyvä, mustikkasorbetti täydellinen: vahva mustikan maku ei kuitenkaan liian makea, ”vadelmavene” hyvä. Mustikkasorbet nam! Jälkkäriviinit ok. Jäkloruoka loistava. Jälkiruuassa minttu kruunasi mustikkasorbetin. Sorbet sopivan makea, leivos täyteläinen

Juomat:

Jäärä (olut) ei tarpeeksi tummaa, savussa olisi saanut olla hiukan enemmän savun makua. Vadelmatartaletin kanssa sopi loistavasti makea vadelmaviini. Summa summarum: Oikein hyvä maku ja ruokakin maukasta!

 

Lämmin kiitos koko Heilan väelle, teitte meille lämminhenkisen ja hyvänmakuisen illan. Tulemme toistekin!