2015 6.8. Rapuja Piano-paviljongissa
Rapu,Rapu Rallaa Pianopaviljongissa 6.8.2015
Tilli suussa, kruunu päässä
sinut pöytään kannetaan.
Paahtoleivän päälle sulle
snapsikylpy annetaan
(sävel Kalliolle kukkulalle)
Poikkeuksellisen lämmin ilma ja upea auringonpaiste helli meitä rapuintoilijoita Pianopaviljongin terassilla. Lämpöä riitti myös sisällä vaikka kaikki ovet olivat auki. Harvinaista herkkua tänä kesänä!
Meille oli katettu pitkä komea rapupöytä kaikkine tykötarpeineen laulunsanoja myöten. Rapujen tultua pöytään laulunsanoja myös hyödynnettiin!
Casselin uusi keittiömestari Joonas Kettunen oli valmistanut mielenkiintoisen menun. Amusena saimme tattikeittoa kanttarellilla höystettynä ja herkullista saaristolaisleipää.
Alkuruoka, jossa oli Ilmakuivattua porsaanniskaa, melonia ja viikunaa oli herkullinen ja makeahko. Viininä oli Villa Cardini Chianti, joka ei oikein istunut makeahkoon annokseen.
Pääruoaksi kannettiin pöytään upeat rapuannokset. Rapujen keittoliemi on ollut maukas ja oluttilkalla oli kuoret saatu mukavasti pehmenemään. Täydellinen rapuateria lisukkeineen, joita tuotiin pöytään riittävällä tahdilla lisää! Henkilökunta vaihtoi myös lautasia riittävän usein ja puhtaita lautasliinoja riitti. Viininä ravuille oli valittu Itävaltalainen Stift Klosterneuberger Grüner Veltliner. Se sopi ravuille erittäin hyvin.
Aterian viimeisteli Suklaaparfait ja mansikat Tokaj Aszu 5 puttonyos´n kanssa. Herkullista!
Meitä oli mukana rapuilemassa 30h, ohessa muutamien kirjoittamia kommentteja illasta.
Amuse
Saaristolaisleipä oli hyvää, keittiön tervehdys olisi kaivannut lusikkaa, alkupalassa keitto (?) olisi voinut olla laihempaa tai lusikka apuna, olisi saanut olla myös selkeän kylmä tai lämmin keitto (nyt oli haaleaa)
Hieno kokonaisuus,
lusikalla olisi saanut ”nuoltua” kupin Alkukeitto paksua ja viileää, maku hyvä
Alkupalaleipä ruokahalua herättävä Molemmat perfecto
Leipä lisukkeineen oli minun makuuni, tattikeitto oli maukas ja ihanan paksu
Alkuruoka
Ilmakuivattu kinkku oli hyvää ja varsinkin kastike, alkupalojen maku loistava, hyvässä balanssissa makeus ja suolaisuus Viikuna sopi hyvin possun kanssa. Tuntui ensin liian makealta, mutta ihan hyvää. Suolaista tiedossa Melonit kevyt aloitus
Kinkku, hedelmät ja kastike erinomaiset
Raikas ja makea, myös suolaisuus oli mukana, maukas
Ravut
Rapujen kanssa leipä ei ollut ”oikeaa” paahtoleipää eli pitäisi olla pienempiä leipiä, Riittävästi rapuja, Ravuissa hyvä suola ja riittävästi (tosin pieniä) Ois voinu suurimman osan jättää kasvamaan. Minnekähän meni isommat? Tarjoilu pelasi hyvin. Suola sopiva ravuissa, ei loppunut kesken Rapuja riittävästi, vähän pieniä
Ravut mukavansuolaisen raikkaat
Maukkaat, sopiva suola, Riittävästi Paahtoleipä olisi voinut olla pienempi ja niitä olisi pitänyt tuoda lämmitettynä useammin
Ravuissa oli sopiva suolaisuus, olivat maukkaita, oli riittävästi syötävää
Jälkiruoka
Jälkiruoka täydellistä!
Makean ystävälle tosi pommi. Näytti annos pieneltä, mutta oli riittoisa ja ravitseva. Jälkiruoka hyvää ja suussa sulavaa, Loistavaa
Viinit
Alkuruoan kanssa punaviini ei ollut sopiva, liian ”kovan” makuinen, melonisalaatin viini ei sopinut ollenkaan
Valkoviini sopi hyvin ravuille
Muuta
Ihana paikka, mukava ilmapiiri
Kiva Tarjoilu
Ihana auringonpaiste, terassilla rauhassa kuohuvat, ihana paikka