2015 4.2. Mukkulan kartano

Mukkulan kartanon illallinen 4.2.2015

Aloitimme vuoden tapahtumat upeasti uusitussa Mukkulan kartanossa  peräti lähes 70 hengen voimin!

Saimme ystävällisen vastaanoton ja pääsimme kiertämään kartanon  kaikki nurkat  ja ihailemaan upeasti uusittuja hotellihuoneitakin.

Chef de Cuisine Mika Jokela oli laatinut meille taas maittavan menun:

 

Mukkula menu with Moët Hennessy

*

Amusebouche - keittiön tervehdys

10 cl Moët & Chandon Grand Vintage 2006

*

Ahventa ja maa-artisokkakeittoa - fenkolia ja mätiä

12 cl Cape Mentelle Semillon Sauvignon 2013

*

Peuranfilettä

-¬‐peuraterriiniä ja tattia

-¬‐paahdettua selleriä

12 cl Newton Unfiltered Merlot 2008

*

Metsämarjabavaroise

-¬‐jogurttia ja vaniljaa

8 cl Veuve Clicquot Rich Reserve 2004

 

 

 

Illan kuluessa tai sen jälkeen ei kuulunut kuin tyytyväistä hymistelyä ja vilpittömiä kehuja illan kokonaisuudesta.

Ohessa osallistujilta kerättyjä kommentteja illasta ja ruoka-annoksista:

 

 

 

 

Yleistä:

Puitteet huikean hienot / kulttuuriteko laittaa rakennus ja ympäristö kuntoon. Mukkula on herännyt unestaan!  Mukkulan kartano on aivan upea, hotellihuone-sviitti saunalla houkuttelee joskus tulemaan tänne; Kartano on remontoitu kauniiksi!

Mielenkiintoinen illallinen. Erinomainen ruoka- ja juomayhdistelmä, kiva iltakokonaisuus; ruoka oli loistavaa; Upeita makuja, visuaalisesti annokset erittäin kauniita !!!!WAU!;  Onnistunut menu, mielenkiintoisia makuja, kauniit annokset

Keittiön tervehdys:

täydellinen viiriäinen, viiriäinen loistavan maukas, LOISTAVA, makoisa viiriäisen yllätti erikoisuudellaan; taivaallinen aloitus; Viiriäinen erittäin maukas; hankalastu syötävä,

Alkuruoka:

erinomainen, ”kalakeitto” oli erinomainen ja vahvisti jälleen ahvenen erinomaisuuden; Ahven + maa-artisokkakeitto loistava; täydellinen makunautinto; Kala ja mäti hyvää; maukas

Keitto:

 Melkeinpä vielä täydellisempi, ahven sopivan kypsä, todella maukas, LOISTAVA, soppa oli erittäin hyvää

Pääruoka:

erinomainen, peura ehkä hieman ”sitkeä”, mutta sitä ei koskaan etukäteen tiedä (metsästäjän kommentti), lisukkeet hyvät;  Pääruoka ei ollut sitkeää, mutta veitset olivat tylsät; Kastiketta lisää; Kaivattiin enemmän lisukkeita, liha oli mauton ja sitkeä ja vähän turhan raaka, pääruoka oli jäähtynyttä, ruoka kylmä, joillakin kypsä filee; Jos vielä peuranfilee olisi paistettu valurautapannulla, ei täydellisempää illallista voisi kuvitella.; Hieman lisää suolaa peuraan; peura oli tavanomainen, maukas ja sopivan kypsä; Peura oli sopivasti kypsennettyä – ja lisukkeet hyviä; liha olisi saanut olla punaisempi; Pääruoka periaatteessa hyvä, mutta kokonaisuus jäi makukokonaisuutena bliisuksi

Jälkiruoka:

ei liian makea, osaset täydensivät hienosti toisiaan, Jälkiruoka kruunasi illan, todella hyvä jälkiruoka, raikas mutta tylsä, kahvi??? ; jälkiruokabavaroise olisi voinut olla hieman pienempi ja se jugurtti hommeli hieman isompi. Pirteä kokonaisuus; jälkiruoka oli paras; jälkiruoka täydensi tämän erittäin nautinnollisen kokemuksen, NAM; Jälkiruoka ”iso” tuorehyviä; Jälkiruoka kokonaisuuden paras,

Viinit:

Samppanjat täydelliset,  ; Alkuruoan samppanja loistava mutta liian lämmin, Alkusamppanja loistava;  jälkisamppis -  valintana liian kuiva makealle jälkkärille;  Samppanjat olivat ok hedelmäinen valkoviini hyvä, Alkusamppanja erittäin hyvä, valkoviini?  Alkuruoan viini ”ampui” yli, oli liian tiukka ruualle;  punaviini jäi mietityttämään; Punaviini oli mielestämme sopiva ruokaan: hiukan viipyilevä, mutta kuitenkin takaa notke ; Pääruoan viini  kyllä toimi peuran kanssa hyvin – viini oli hyvinkin riittävän voimakas; punaviini löi yli;  valkoviini ja pääruokaviini hyviä, hieman liian voimakkaita ruuille, Viinit oli sopeutettu todella loistavasti tarjoiltaviin ruokiin, punaviini ok, jälkiruokaviini ? ei hyvä!  Viinit olivat hyviä; Jälkiruokasamppanja loistava; Kahvi olisi maistunut

Tarjoilu:

huomaamattoman hienovaraista ja nopeaa sekä ystävällistä.

Ja lopuksi:

Oli niin hyvää, ettei tällä kertaa voi edes huomauttaa niistä pienistä kehityskohteista; Visuaalisesti kaunis kokemus, KIITOS!

Hyvää oli niin kauan kuin sitä kesti!

TÄMÄ PORUKKA ON TERVETULLUT LAHTEEN TÄYDENTÄMÄÄN / PARANTAMAAN RUOKA- JA JUOMAKULTTUURIA

Kiitokset!

Ilahduttavan suuri osanotto  noin 70 osallistujaa!