2015 21.2. Rouxin blinit
Lahden Paistinkääntäjät ovat uskollisia Rouxin blinibrunssille. Vaikka hiihtoloma oli juuri alkanut, silti 40 innokasta tuli taattujen bliniherkkujen äärelle.
Borssikeitto oli keitetty vahvaan lihaliemeen, joka maistui todella herkulliselta!
Blinipöytä kaikkine herkkuineen oli erinomainen. Erityisesti esiin nousi makuina Mätimousse, Kylmäsavulohitartar ja Yrttisuolattu härkä. Mistään ei löytynyt moitittavaa.
Juusto- ja jälkiruokapöytä täydensivät kokonaisuuden. Kati Häkkinen oli taas viettänyt hetken aikaa taikoessaan herkullisen kakkuvalikoiman. Sieltä löytyi niin suklaan ja vaniljan herkullista yhdistelmää kuin myös limen ja verigreipin makuja yhdisteltynä makeaan täytteeseen.
Suositellut viinit täydensivät makuja ja ne tarjoiltiin oikean lämpöisinä / viileinä.
Katille ja Samille joukkoineen lämmin kiitos mukavasta ja herkullisesta iltapäivästä!
Rouxissa meitä hemmoteltiinn seuraavilla tarjoiluilla:
Alkuun hedelmäinen Passionello- aperitiivi
Runsas noutopöytä täynnä blineille sopivia herkkuja mm.:
Borssikeittoa ja smetanaa
Mätiä, sipulia ja smetanaa
Mätimoussea
Valkosipuli- suolakurkkuja, hunajaa
Tilli- kurkkupikkelssiä
Punajuuri- kaprissalaattia
Savuporo- metsäsienisalaattia
Tillimuhennettuja katkarapuja
Graavia lohta, keitettyä kanamunaa
Sipulisilliä
Valkosipulisilakkaa
Pippuroitua lämminsavulohta, piparjuurikermaa
Kylmäsavulohitartaria
Possupastramia, aiolia
Yrttisuolattua härkää, pikkelöityä sipulia
Ja niin monta kuin haluat, rapeita, suuria blinejä.
Jälkiruuaksi:
Juustovalikoima ja juustoille sopivia herkkuja Charlotte Russe, Romanovin mansikoita ja muita Roux'n makeita
Blinien kanssa ravintola Roux suosittelee:
2013 Riesling Kremstal von den Terrassen, Weingut Sepp Moser, Rohrendorf, Krems, Itävalta 14,50€/16cl
Makeiden herkkujen kanssa:
2012 Brachetto, Azienda Agricola Piero Gatti, Piemonte 7,00€/6 cl