2014 8.5. Vuosikokous ja Parsat
Vierumäki Ravintola Rampsi 8.5.2014
Vuoden 2014 parsailta vietettiin pitkästä aikaa Vierumäellä, jossa Rampsin uusi Maitre Rotisseur Markku Kekkonen oli valmistanut joukkoineen keväisen menun. Viinien valinta oli ravintolapäällikkö Nina Korven käsialaa.
Ravintolassa vietetty parsailta ei ole ihan sama asia kuin, että valmistamme parsaa itse eri tavoin. Keittiömestarit haluavat luoda menukokonaisuuden, jossa myös muut raaka-aineet pääsevät esiin. Näin oli nytkin, tosin silti olisimme kaivanneet parsaa vähän enemmän päärooliin. Eniten kiitosta sai jälkiruoan parsasorbet ja eniten moitteita tuli pääruoan lisäkkeistä ja ennen kaikkea siitä puuttuvista tai liian vähäisistä parsoista. Illallisen hinta/laatusuhdetta moitittiin myös.
Tässä paluumatkalla kerätyt osallistujien mielipiteet illasta.
Tervetuliais kuohuvana nautimme Italialaista Col Vetoraz Valdobbiadene DOCG Millesimato Dry proseccoa, joka oli hedelmäisen makeahko.
Kuohuviini liian lämmin
Prosecco – lämmin – veltto, makea
Ravintolan tervehdyksenä oli Parsacapuccino seuranaan lämmin ruissydän.
Capuccino herätti suun mukavasti parsalle, hentoinen mutta hyvä parsan maku.
Parsa capuccino tosi hyvä.
Keittiön tervehdys oli kuohkea ja kuuma, leipänen minulle sopivan hapan.
Capuccino hyvää, samoin kaikki leivät
Keitto oli hyvää
Parsacapuccino ok
Keittiön tervehdys hyvä, mutta olisi kaivannut lisää makua
Ravintolan tervehdys tosi hyvä
Alkuruokana oli kevään parsaa kuttucheddarilla ja parmankinkulla gratinoituna.
Juomana Elena Walch Riesling Castel Rinberg, Alto Adige, Italia
Valkkari erinomainen
Alkuruoasta pidin todella paljon, ihanan suolainen, parsassa ei tikkuja, viini valloittava
Parsojen kypsyys täydellinen.
Valkoisessa parsassa kuorisäikeitä (jäivät hampaisiin)
Parsa huonosti kuorittu, parmankinkku ja kuttucheddar veivät pääosan
Parsa ja parmankinkku oli ihan hyvä
Parsat + kinkku + chevre: parsat ristissä lautasella kuin luut… Riesling?? toimi juustogratiinin kanssa, mutta…
Alkuruoan parsat olivat hieman huonosti kuorittu ja muuten hyvää
Valkoviini ei ollut mielestäni sopiva tälle ruualle.
Viini ei sopinut kovin hyvin annokseen
Pääruoka:
Yrttikuorrutettua karitsaa, punaviinikastiketta ja lämmintä parsasalaattia
Viini: Half and Half Barossa Monastrell Shiraz, Barossa Valley, Australia
Punaviini ok
Pääruoka oli perushyvä, ei yllättävä, liian vähän parsaa, kastike liian makea
Karitsa oikein hyvää ja punaviinikastike, lämmin lisäke liian perunaista, parsaa vain ”näöksi”, olisi pitänyt olla enemmän parsaa
Lammas ok, kypsyys, maut. Parsasalaatti????Epämäärääisiä palasia, joista piti arvuutella mitä ovat
Erinomainen karitsa, lämmin parsasalaatti – missä parsa? Punaviini ok
Karitsan file hyvä. Lämmin parsasalaatti olisi pitänyt olla parsaa enemmän ja perunoita vähemmän. Juurekset eri kokoisia. Kastike täydellinen.
Liha hyvä, samoin kastike. parsasalaatti ei meidän maun mukainen, liikaa perunaa
Juurekset pääruoan lisäkkeenä turhat, parsaillalliseksi parsaa olisi voinut olla enemmän
Punaviini oli ok
Punaviini lämmintä, ei sopinut erityisesti annokseen
Jälkiruoka:
Parsasorbettia ja portviinimarinoituja mansikoita
Jälkiruoassa tosi voimakas parsan maku, mansikat hyviä!
Jälkiruoka oli mielen räjäyttävä elämys. Ihana. maut todella harkitut
Jälkiruoka erittäin hyvää ja raikasta, jälkiruokakahvi olisi kaivannut pienen makean seurakseen
Parsasorbetti maistui todella parsalta ja mansikat maistuivat mansikoilta
Parsaparfait mukava yllätys, ainoa ruoka, jossa parsa maistui, mansikat tosi tylsä, kahvin / teen kanssa ei mitään pientä suuhun pantavaa
Parsasorbet – nam maistui, portviinimansikat nam
Jälkiruoka erinomainen
Parsasorbet olisi riittänyt, muuten kokonaisuutena ok
Ja jälkkäri nam!
Kahvi olisi kaivannut pienen makean.
Palvelu ym
Kiitos palvelusta! Reippaasti esitelty menu, jäi hyvä mieli.
Palvelu pelasi hyvin
Hinta/laatusuhde aika huono, viinit kalliita, ei laadultaan erinomaisia
Viinipaketin hinta/laatu????
Kyllä parsa on hyvää – ruoka kerrankin kuumaa, Kiitokset!
Hieno kokonaisuus
Viihtyisä ilta, ruoka oli hyvää, musiikki sopivalla voimakkuudella
Kaipaisin vanhaa Culinairen ja gastronomiquen yhteistyötä suunnittelussa!