2014 8.5. Vuosikokous ja Parsat

 Vierumäki Ravintola Rampsi  8.5.2014

 

Vuoden 2014 parsailta vietettiin pitkästä aikaa Vierumäellä, jossa Rampsin uusi Maitre Rotisseur Markku Kekkonen oli valmistanut joukkoineen keväisen menun.  Viinien valinta oli ravintolapäällikkö Nina Korven käsialaa.

Ravintolassa vietetty parsailta ei ole ihan sama asia kuin, että valmistamme parsaa itse eri tavoin. Keittiömestarit haluavat luoda menukokonaisuuden, jossa myös muut raaka-aineet pääsevät esiin. Näin oli nytkin, tosin silti olisimme kaivanneet parsaa vähän enemmän päärooliin. Eniten kiitosta sai jälkiruoan parsasorbet ja eniten moitteita tuli pääruoan lisäkkeistä  ja ennen kaikkea siitä puuttuvista tai liian vähäisistä parsoista. Illallisen hinta/laatusuhdetta moitittiin myös.

Tässä paluumatkalla kerätyt osallistujien mielipiteet  illasta.

Tervetuliais kuohuvana nautimme Italialaista Col Vetoraz Valdobbiadene DOCG Millesimato Dry proseccoa, joka oli hedelmäisen makeahko.

Kuohuviini liian lämmin

Prosecco – lämmin – veltto, makea

Ravintolan tervehdyksenä oli Parsacapuccino seuranaan lämmin ruissydän.

Capuccino herätti suun mukavasti parsalle, hentoinen mutta hyvä parsan maku.

Parsa capuccino tosi hyvä.

Keittiön tervehdys oli kuohkea ja kuuma, leipänen minulle sopivan hapan.

Capuccino hyvää, samoin kaikki leivät

Keitto oli hyvää

Parsacapuccino ok

Keittiön tervehdys hyvä, mutta olisi kaivannut lisää makua

Ravintolan tervehdys tosi hyvä

Alkuruokana oli kevään parsaa kuttucheddarilla ja parmankinkulla gratinoituna.

Juomana Elena Walch Riesling Castel Rinberg, Alto Adige, Italia

Valkkari erinomainen

Alkuruoasta pidin todella paljon, ihanan suolainen, parsassa ei tikkuja, viini valloittava

Parsojen kypsyys täydellinen.

Valkoisessa parsassa kuorisäikeitä (jäivät hampaisiin)

Parsa huonosti kuorittu, parmankinkku ja kuttucheddar veivät pääosan

Parsa ja parmankinkku oli ihan hyvä

Parsat + kinkku + chevre: parsat ristissä lautasella kuin luut… Riesling?? toimi juustogratiinin kanssa, mutta…

Alkuruoan parsat olivat hieman huonosti kuorittu ja muuten hyvää

Valkoviini ei ollut mielestäni sopiva tälle ruualle.

Viini ei sopinut kovin hyvin annokseen

Pääruoka:

Yrttikuorrutettua karitsaa, punaviinikastiketta ja lämmintä parsasalaattia

Viini: Half and Half Barossa Monastrell Shiraz, Barossa Valley, Australia

Punaviini ok

Pääruoka oli perushyvä, ei yllättävä, liian vähän parsaa, kastike liian makea

Karitsa oikein hyvää ja punaviinikastike, lämmin lisäke liian perunaista, parsaa vain ”näöksi”, olisi pitänyt olla enemmän parsaa

Lammas ok, kypsyys, maut. Parsasalaatti????Epämäärääisiä palasia, joista piti arvuutella mitä ovat

Erinomainen karitsa, lämmin parsasalaatti – missä parsa? Punaviini ok

Karitsan file hyvä.  Lämmin parsasalaatti olisi pitänyt olla parsaa enemmän ja perunoita vähemmän. Juurekset eri  kokoisia.  Kastike täydellinen.

Liha hyvä, samoin kastike. parsasalaatti ei meidän maun mukainen, liikaa perunaa

Juurekset pääruoan lisäkkeenä turhat, parsaillalliseksi parsaa olisi voinut olla enemmän

Punaviini oli ok

Punaviini lämmintä, ei sopinut erityisesti annokseen

Jälkiruoka:

Parsasorbettia ja portviinimarinoituja mansikoita

Jälkiruoassa tosi voimakas parsan maku, mansikat hyviä!

Jälkiruoka oli mielen räjäyttävä elämys. Ihana. maut todella harkitut

Jälkiruoka erittäin hyvää ja raikasta, jälkiruokakahvi olisi kaivannut pienen makean seurakseen

Parsasorbetti maistui todella parsalta ja mansikat maistuivat mansikoilta

Parsaparfait mukava yllätys, ainoa ruoka, jossa parsa maistui, mansikat tosi tylsä, kahvin / teen kanssa ei mitään pientä suuhun pantavaa

Parsasorbet – nam maistui, portviinimansikat nam

Jälkiruoka erinomainen

Parsasorbet olisi riittänyt, muuten kokonaisuutena ok

Ja jälkkäri nam!

Kahvi olisi kaivannut pienen makean.

Palvelu ym

Kiitos palvelusta!  Reippaasti esitelty menu, jäi hyvä mieli.

Palvelu pelasi hyvin

Hinta/laatusuhde aika huono, viinit kalliita, ei laadultaan erinomaisia

Viinipaketin hinta/laatu????

Kyllä parsa on hyvää – ruoka kerrankin kuumaa, Kiitokset!

Hieno kokonaisuus

Viihtyisä ilta, ruoka oli hyvää, musiikki sopivalla voimakkuudella

Kaipaisin vanhaa Culinairen ja gastronomiquen yhteistyötä suunnittelussa!

 

Markku Kekkonen ja Nina Korva
Keittiön tervehdys
Alkuruoka
Pääruoka
Jälkiruoka