2014 12.9. Hirvihaara

Gallialaiset pidot sadonkorjuuteemalla Hirvihaarassa

 

Mikko Liikaluoma joukkoineen oli valmistanut meille huikaisevan illallisen oman puutarhansa sadon tuotteista Hirvihaaran kauniissa paviljongissa.

Päivi Parkkola vastaanotti meidät värikkäällä tervetuliaisdrinkillään, joka oli maustettu ja koristeltu suklaamintulla.

Paviljongin pöytään oli katettu värikäs ja upean näköinen alkuruokabuffet, joka koostui vain ja ainoastaan puutarhan sadon tuotteista. Kaikki oli todella herkullista. Erityisesti mieleen jäivät parsakaalimureke ja rakuunaporkkanat sekä keitetyt auringonkukan nuput sitruunavoisulan kera. Jopa vannoutuneet lihansyöjät olivat sitä mieltä, että olisi toiminut  myös pääruokana.

Väliruokana toiminut kuohkeaakin kuohkeampi, hienostuneen makuinen  kurpitsakeitto, ”Kuuma Kuppi”,  hiveli kaikkia makuaistimuksia ja valmisteli suun mehukkaille possuille.

Pääruoan kohokohtia olivat Merosen ylikypsä  possun niska ja calvados-omenakastike sekä mustajuurigratiini.

Viinit täydensivät herkullisten ruokien makua.

Taas voidaan todeta, että Hirvihaarasta saa takuuvarmasti hyvää ja elämyksellistä ruokaa!

 

Alkumalja: Suklaaminttu-vodka fizz

Alkupalat

Punajuuricarpazziota, kotijuustoa, lehtipunajuuren versoja ja pähkinöitä

Palsternakka-tuorejuustovanukasta ja sesam-marinoitua kasvihuonekurkkua

Parsakaalimureketta ja rakuunaporkkanaa

Mintunmakuista papusalaattia

Marinoitua kyssäkaalia ja pihlajanmarjoja

Salaatti belungan linsseistä, paahdetusta suippopaprikasta, retiisistä ja lehtiselleristä

Rapeaa salaattia, paahdettuja kurpitsan siemeniä ja vadelmia

Marinoituja vihreitä tomaatteja

Marinoituja haaparouskuja

Keitettyjä auringonkukan nuppuja ja sitruunavoisulaa

Väliruoka

Kurpitsakeittoa ”Kuuma kuppi”

Leipävalikoima ja luomuvoi

Viini: Serge Batard des Hautes Noelles Cotes de Grandlieu Muscadet Sur Lie 2010

Pääruoka

Katajanmarjasuolattua villisian ulkoseläkettä,

Merosen ylikypsää possun niskaa ja palvattua kinkkua

Hunajasalvia nauriita

Täytettyjä tomaatteja

Mustajuurigratiinia

Rosmariinipaahdettuja perunoita

Omena-calvadoskastiketta

Kanttarellikastiketta

Viini: Camille Giroud Gevrey-Chambertin 2010

 

Jälkiruoka

Valkosuklaa-karhunvadelmakakkua

Viini: Castelnau de Suduiraut 2008

Suklaakonvehteja

 

Kahvi ja haudutettu tee

 

Mukana olleiden kommentteja kotimatkalla:

 

  • Mikko on taiteilija  Luojan armosta
    Alkupalat: Täydellinen: kauneus, maut, raaka-aineiden käyttö, yllätyksellisyys (ei tarjolla lihaa eikä kalaa)
    Pääruoka: Mustajuuri ja ylikypsä possu pääruoan huippua
    Jälkiruoka:vähän pliisu, perushyvää
  • Hirvihaara ei koskaan petä, ihana paviljonki, kauniit upeat ruoat, Mikko on oiva kunniahimoinen isäntä +10
  • Erikoinen ja hyvä ateriakokonaisuus. Erottäin hyviä olivat: palsternakkapyree, parsakaalimureke, kurpitsakeitto mustajuurigratiini.  Pöytien leveys haittasi keskustelua
  • Ylikypsä possu paras suussa sulavan mustajuurigratiinin kanssa, omatekoiset leivät makuhermoja hiveleviä, kuuma kuppi lempeä väliruoka. Valkoviini vaikea ja haasteellinen moninaisten makujen rinnalla. Kokonaisuus  erinomainen: miljöö, hyvä ruoka, paras menu
  • Upea ilta! Ruoat erinomaiset, hienot kokemukset ”uusista” raaka-aineista, kauniit asetelmat ruoissa. Hirvihaara nousi ”pisteissä”
  • Samettisen pehmeää keittoa, alkuruokapöytä vain kasviksia, uskomattoman hyvää, auringonkukan nuput voisulalla => maku ja suutuntuma huikea, possun niska suussa sulavaa, viinit kuin piste iin päälle, paikka upea ja tunnelmallinen, tarjoilu sujuvaa ja huomaamatonta
  • Mahtava elämys! Alkuruokapöytä oli jotain mitä emme aikaisemmin olleet kokeneet: hienoja makuja, yllätyksellisyyttä, aitoutta. Pääruoka oli hyvää lihaa, jonka mustajuurigratiini ja sienikastike kruunasivat. Todella hyvää ylikypsää possua.  Jälkiruokakakku oli täydellinen lopetus. Viinivalinnat osuivat nappiin.
  • Hienoja raaka-aineyhdistelmiä ennen kokemattomilla makuelämyksillä! Monta hienoa makua: mm mustajuurigratiini, vadelmasalaatti, tuorejuustomousse, parsakaalipatee, karhunvadelmakakku. Kannatti tulla, NAM!
  • Marinoidut punajuuret, makoisa, vaikka tavallinen raaka-aine, samoin lehtikaali”mureke”. Väliruokakuppi ihanan hienostunut, pehmeä maku, mustajuurigratiini kermaisen suussa sulavaa, jälkiruokakakun pohjaosa rapean kuohkeaa, vadelmainen mousse pehmeä päällä. Missään ruoassa ei liikaa mausteita, vaan omat hyvät raaka-aineiden maut. Tosi Hyvää!
  • Kasvispöytä maukas, erinomainen. Possut suussa sulavat + mustajuurigratiini upea. Valkosuklaa marjakakku unohtumaton
  • Ilta oli nautinto kaikille aisteile!
  • Kiitos! Hieno vege-kokemus => yhteinen kasvisruoka teemailta yhdessä.

 

 

 

 

Mintunmakuinen papusalaatti
Palsternakkatuorejuustovanukas ja sesam-marinoitu kurkku
Parsakaalimureke ja rakuunaporkkanat
Voilautanen
Keitetyt auringonkukannuput