2013 9.8. Rapujuhlat

Perjantaina 9.8.2013 kello 18.00-22.00 Hotelli Tallukan Vesijärvi ravintolassa rapuilta

 

Tallukan rapuiltaan saimme lämpimän vastaanoton Nina Laitiaiselta ja Teiju ja Miikka Vesalta. Tuli tunne, että olimme odotettuja ja toivottuja vieraita.

Kupliva Cremant d´Alsace Laurent Vogt kädessämme siirryimme kauniisti katettuihin rapupöytiin.

Aluksi nautimme herkullista mustajuurikeittoa korvasienipiirakan ja erinomaisen tumman leivän kera. Näin saimme vatsan pohjalle mukavasti täytettä ennen rapujen kuorimisurakkaa. Rapuja oli yllin kyllin, isompia ja pienempiä. Pienimmät olivat yllättäen herkullisimpia!

Rapujen jälkeen herkuteltiin juustoilla, joiksi oli valittu

Kolatun kuttucheddar, Suomi
Iberico Manchego, Espanja
Val Dáncenis, Ranska

Jälkiruoka sai varauksettomat kiitokset ja hyvää se olikin, Lakupaahtovanukas vadelmien ja lakkojen kera ja sitten tietysti kahvit kaiken päälle avec tai ilman.

Illan viineinä olivat mm:
Señorío De Cruses Albariño, Rias Baixas, Espanja        
Sauvignon Blanc Steirische Klassik 2011, Sattlerhof, Steiermark, Itävalta    
Sancerre Sur Le Fort 2011, Loire, Ranska
Alois Lageder Pinot Blanco 2011, Alto Adige , Italia

Illan musiikista, rapulauluista ja muustakin huolehti Veli-Matti Friman.

Kiitos Tallukan väelle lämminhenkisestä ja mukavasta illasta!

 

Tässä vielä illan aikana kerättyjä kommentteja:

Vastaanotto erittäin hyvä ja ystävällinen

Miljöö hyvä ja tunnelma hyvä

Parasta pöydässä, keitto oikein hyvää, tosin pippuri ja suola jälkikäteen toimitettuna toi tunteen oliko kaikki "tahallista"

Ihanaa sienipiirakkaa, Piirakan palat liian isoja - kaksi pientä palaa olisi ollut parempi.

Viimeisimmät pienet ravut maukkaimpia.

Ravuista osa isoja ja isosaksisia, mutta vain takavadissa riittävä suolaus

Rapujen kokoerot ihmetytti - osa alimittaisia

Oliko keitetty sekaisin - pienet liiaksi keitettyjä ja kuivia

Ison rapumäärän olisi voinut laittaa näyttävämmin tarjolle

Rapuja riitti, 20 ihan liikaa, huh huh (oikein hyvällä)

Juustot hyviä

Jälkiruoka upeaa -olisi mieli tehnyt ottaa lisää

Jälkiruoka lakubrule ja marjoja, mmmmmm

Viinisuositukset kaivattuja (vrt. hyvää)

Ruokapuolessa vähän vielä opettelemista

Tarjoilu: Lautasia olisi pitänyt vaihtaa pyytämättä ja tarjota uusia lautasliinoja useammin

Vesilaseja olisi pitänyt täyttää useammin

Valkoviini oli lämmintä

 "Kreikkalainen" tarjoilija hyvä, osasi ottaa asiakkaan asiakkaana

Olisiko voinut tarjota pöytiin?

 

Muusikko taitava, kiitos taustamusiikista

Orkesterin ääni liian kova

TEIJU TEKI PARASTA - JA ONNISTUI

Hurjat kiitokset Tallukan väelle