2012 15.11. Ravintola Muru Helsinki
Ravintola Murun palautteet 15.11.2012
Murun tilaisuus täyttyi ennen kuin ehdimme sitä kunnolla edes mainostaa, loistavaa!
30 onnekasta rotissööriä nautti herkullisen yllätysillallisen kodinomaisessa, rauhallisessa ympäristössä. Kotimatkalla bussissa oli tyytyväisyydestä hyrisevää väkeä. Pääruoka sai kaikilta varauksettoman kiitoksen, eniten mielipide-eroja tuli jälkiruokaviinistä, toisille ei sopinut lainkaan, toisille napakymppi. Mutta makuasioista ei voi kiistellä!
Alkujuoma: Cava Aliguer
Hyvä erinomainen Cava,
leivät:
leipä loistavaa, levite ei välttämättä tarpeellinen, voi olisi riittänyt hyvin, leipä tarjottiin viehättävässä pussissa, ihana artisokkalevite
Alkuruoka: Särkä-lohi cheviche, marinoitu fenkoli ja kampasimpukkakreemi,
viini: Philip Kuhn Riesling 2011
sitruunaista, tuoreet maut, muka yksinkertaista, mutta moninaista, yllättävää, Chevice onnistunut, kreemi mahtavaa, fenkoli hyvää, jotkut eivät olisi tunnistaneet särkeä ilman, että joku sanoi, raikas ja arvoituksellinen alkupala, joka oli sopivan mausteinen
särki ei erottunut, etikkainen liikaa tavaraa
miten on mahdollista saada särki ruodottomaksi? mielenkiintoista, myös maku,
viinivalinta hyvin onnistunut, viini täydensi hyvin
Pääruoka: yön yli haudutettu karitsa, timjami- ja bearnaiskastikkeella, vihannekset
viini: Riva Leone Barbaresco 2008
liha täydellistä, erinomainen ylikypsä, taivaallisen mureaa ja suussa sulavaa, liha upeaa, ehkä ei aina ihan karitsan makuinen
bearnaise yllättävästi lampaan kanssa täydellistä, taivaallinen bearnaise, kaunis annos kahden kastikkeen käyttö yllätys, mutta toimi hyvin, hyvä idea
kasviksissa ihana rapeus, al dente kasvikset, sopiva suutuntuma, innovatiivinen linssien käyttö, upeat linssit – lisää kaalia olisi ollut +
Punaviini erityisen maistuva juustojen kanssa sekä riittävän kevyt ja tasapainoinen tuomaan esille pääruuan vivahteita, viinivalinta onnistui,
nappisuoritus
Juustot: Bouffor ranskalainen vuohenmaitojuusto ja englantilainen cheddar ja kirsikkachutney
viinin ja juuston/kirsikan yhdistelmä sai kehuja ja moitteita
Cheddar jakoi mielipiteitä, toiset pitivät ensimmäisestä enemmän, loistava hilloke! lämpötila oikea, sopiva annos, kirsikkahillon ja cheddarjuuston yhdistelmä oli ihastuttava
lehmänmaitojuusto + barbaresco = huikea pari
viini sopi hyvin kokonaisuuteen
Jälkkärit: praliinimousse’lla täytty tuulihattu, omenasorbe, kinuskikastike
viini: Brachetto d’Acqui
omenasorbetti fantastinen, mummon omenoista tehdyn makuinen, täyteläinen praliini, raaka-aineiden maut hienosti esillä, makea tuulihattu haastavaa toteuttaa, erityismaininta granaattiomenan siemenille sekä omenasorbetille, tuulihattu jakoi mielipiteitä 2/3, hyvä kokonaisuus
Jälkiruokaviini kiva yllätys, kevyt makea ja pirskahteleva, erittäin miellyttävä jäkiruokaviini, jälkiruoka oli onnistunut kokonaisuus viinin kera
Jälkiruokaviini vs ruoka ei istunut kunnolla
Miljöö ja tarjoilu ym
hieno ja rento miljöö, palvelu loistava ja rauhallinen ei tärkeilevä, musiikki ei ollut ruuan tasolla,