Punkkukani
Tämäkin on Gävle ajoilta, kun piti kehittää jotakin uutta. Kania oli silloin hyvin tarjolla. Oikeastaan tämä on ’Kani au vin’ ”
- Rensattu kani (esim. Savitaipaleelta)
- 3-4 siivua Savukylkeä (pekonia)
- n. 200 g Sieniä (mielellään metsäsieni, mutta herkkusientkin kelpaavat)
- Tomaattipyrettä
- 4-8 Pikkusipulia (shalotti)
- Lihalientä
- Punaviiniä
- Pippuria myllystä, laakerinlehtiä, suolaa, mieleisä yrttejä
- Voita, Öljyä
- Ruskeaa Maizenaa
Paloittele kani haluamallasi tavalla ja ruskista palat voi-öljyseoksessa. Siirrä palat pataan, lisää ruskitettu savukylki/pekoni, sienet, tomaattipyre ja sipulit. Mausta ja sekoita. Lisää lihalientä ja viiniä (50/50) niin, että ainekset peittyvät. Hauduta kypsäksi n. 50-60 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Saosta maizenalla. Tarkista maku.