Punkkukani

Tämäkin on Gävle ajoilta,  kun piti kehittää jotakin uutta. Kania oli silloin hyvin tarjolla. Oikeastaan tämä on ’Kani au vin’ ”

  • Rensattu kani (esim. Savitaipaleelta)
  • 3-4 siivua Savukylkeä (pekonia)
  • n. 200 g Sieniä (mielellään metsäsieni, mutta herkkusientkin kelpaavat)
  • Tomaattipyrettä
  • 4-8 Pikkusipulia (shalotti)
  • Lihalientä
  • Punaviiniä
  • Pippuria myllystä, laakerinlehtiä, suolaa, mieleisä yrttejä
  • Voita, Öljyä
  • Ruskeaa Maizenaa

Paloittele kani haluamallasi tavalla ja ruskista palat voi-öljyseoksessa. Siirrä palat pataan, lisää ruskitettu savukylki/pekoni, sienet, tomaattipyre ja sipulit. Mausta ja sekoita. Lisää lihalientä ja viiniä (50/50) niin, että ainekset peittyvät. Hauduta kypsäksi n. 50-60 minuuttia 200 asteisessa  uunissa.  Saosta maizenalla. Tarkista maku.