Mullvad
Tämä resepti on Gävlen ajoilta, jolloin työskentelin Drugstore – ravintolassa.”
25 kpl kivettömiä kuivattuja luumuja
sitruunalohko
2-3 rkl sokeria
5 dl vettä
25 kpl kuorittuja manteleita
Keitä luumut sokerin ja sitruunalohkon kanssa pehmeiksi edeltävä iltana ja jätä liemeen jäähtymään. Laita seuraavana päivänä jokaisen luumun sisään yksi kuorittu manteli.
Hyytelö
1 muna
50 gr vaniljasokeria
1 dl luumujen keitinlientä
1,5 dl kerma
2 kpl liivalehti
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää luumujen keitinliemi ja sulatetut liivatteet ja sekoita hyvin. Lisää vaahdoksi vatkattu kermavaahto varovaisesti seokseen.
Kaada kelmutettuun vuokaan ja lisää mantelitäytteiset luumut seokseen n. 2 tunnin kuluttua. Anna hyytyä. Kumoa täysin hyytynyt hyytelö lautaselle ja korista kermavaahdolla ja suklaalastuilla.
Voit käyttää myös pieni annoskulhoja, jolloin saat jokaiselle ruokailijalle oman jälkiruoka-annoksen.