Vuosi 2024
Finnjävel & Sahanlahti Yhteisillallinen pe 13.9
Perjantaina 13.9.2024 Sahanlahti Resortissa järjestettiin unohtumaton Finnjävel-illallinen, jolle osallistuivat sekä Karjalan Rotisseurs että Saimaan Munskänkarna -viiniseuran jäsenet, yhteensä 51 henkilöä.
Meidät otti lämpimästi vastaan talon emäntä Jaana Kuivalahti, yhdessä Finnjävel-ravintolan yhden omistajan, Timo "Lintsi" Linnamäen, kanssa.
Sahanlahti Resortin keittiömestari Veli-Matti Nousiainen ja Finnjävel Salin keittiömestari Mikael von Lüders ovat suunnitelleet yhdessä kuuden ruokalajin illallismenun ja parittaneet siihen kaksi erillistä viinipakettia plus trendikkäästi yhden alkoholittomia juomia sisältävän juomapaketin.
Finnjävelin yksi omistajista, Lintsi Linnanmäki on kokenut kokki ja keittiömestari, joka tunnetaan myös legendaarisen Muru-ravintolan perustajajäsenenä ja omistajana. Hänen missioonaan on edistää, ylläpitää ja tuoda tunnetuksi suomalaista ruokaperinnettä ja kulttuuria Michelin-ravintola Finnjävelin kautta.
Yli 30-vuotisen uransa aikana hän on kartuttanut kokemustaan lukuisissa huippuravintoloissa sekä Helsingissä että ulkomailla.
Lintsin keittiössä ranskalaisen gastronomian herkkyys yhdistyy kotimaisiin sesongin makuihin.
Nousiaisen ja Lüdersin luoma Illallinen ja siihen valitut viinit muodostivat mielestäni aivan täydellisen sekä harmoonisen kokonaisuuden.
Mikään viinin ja ruoan paritus ei tuntunut pakotetulta, vaan viinit korostivat ruoan makuja hienovaraisesti ja täydensivät näin koko kokonaisuutta.
Raaka-aineet ruokiin oli hankittu lähituottajilta, ja menussa korostuivat suomalaisuus, karjalaisuus ja Saimaan alueen ominaispiirteet.
Juuri tässä onkin paljon "kopin ottamista" myös alueen muille ruokaravintoloille, oppilaitoksille sekä järjestölle etenkin siinä, ettei omaa aluetta, luontoja ja kulttuuria koskaan tuoda liikaa tykö.
Asiakaspalvelu juhlaillallisella oli hienostunutta, hillittyä ja hiottua, aistittavissa oli järjestäjien asiantuntemus ja asiakaslähtöisyys.
Palvelun taso oli juuri sellaista, mitä tällaiselta illalliselta odottaa, ja se kruunasi illan onnistumisen.
Koko ilta oli täyden kympin arvoinen suoritus kaikilta osapuolilta.
On myös hienoa huomata, että Karjalan Rotisseurs ja Saimaan Munskänkarna tekevät yhteistyötä näin upealla tavalla – yhdessä olemme enemmän!
Teksti : L-P Ruotsi
Kuvat : L-P Ruotsi ja T Pulli
Ravintola Huvilla Kilvensiirto-tapahtuma 3.7.2024
Ravintola Huvilla sai arvostetun Chaîne des Rôtisseurs kilven.
Kouvolan keskustassa sijaitsevalle Ravintola Huvillalle myönnettiin keskiviikkona 3.7.2024 Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.
Chaine des Rotisseurs kilpi on korkein ravintoloille myönnettävä arvostus. Kilpi kertoo, että ravintolan keittiö on huippuunsa viritetty alueellaan ja sieltä lähtevät annokset ovat intohimolla tehtyjä hyvistä raaka-aineista ja tasalaatuisia.
”Kun eteen tulee yllättäviä tilanteita, ei auta kuin reagoida. Tilannetta helpottaa, kun taustalla on vahva intohimo tekemiseen ja timanttinen tiimi. On todella hienoa, että Kymin Huvilan tiimi on ollut valmis siirtämään toimintansa Kouvolaan ja jatkavat samalla vahvalla intohimolla makuelämysten tuottamista asiakkaille”, sanoi valtavoutimme Johanna Hornborg-Ojala.
Rôtisseurs-kilvenluovutus iltana tavintolassa tarjoiltiin Chef Rôtisseur David Zamoran johdolla upea Kilpimenu, jossa aluksi tarjoiltiin kuhaa ja purjoa Rieslingin kera sekä savustettua kukkakaalikeittoa. Tämän jälkeen lohen ja ravun harmonian yhdisti Villa Maria McDiarmid Hillin Chardonnay. Pääruokana tarjoiltiin upeasti flambeerattua härkää Montes Purple Angel -punaviinillä. Jälkiruokana oli Kolme Huvillan jäätelöä maittavan Riesling Auslesen kanssa.
”Kilvenluovutusillalliselle saimme todeta, että keittiö Davidin johdolla tekee edelleen kaiken pieteetillä ja suurella intohimolla, mahdollistaen erittäin maukkaan ja onnistuneen menukokonaisuuden. Salihenkilökunta huomioi vieraat ystävällisesti pieni pilke silmäkulmassa viimeistellen onnistuneen illan ”, jatkoi Johanna.
Huvillan eloisa tunnelma oli täynnä naurua, puheen sorinaa, lasien kilistelyä ja herkullisen ruuan tuoksua, joka leijui ilmassa. Osallistujat pääsivät kokemaan ruuan ja viinin harmoniaa, jotka oli valittu huolellisesti täydentämään ruokalajien makuja. Illallinen oli todellinen juhla elämän hyville asioille – hyvä ruoka, hyvä viini ja hyvä seura.
”On hienoa, kun saatiin kilpiravintola Kouvolan sydämeen ja siellä on ammattitaitoinen henkilökunta niin keittiössä kuin salissakin. Erityisesti sydäntäni lämmittää nuorten henkilökunnan mukanaolo ja ammattitaito. Toivon Ravintola Huvillalle menestystä ja työntäyteisiä sekä hienoja hetkiä tulevaisuudessa”, iloitsee Karjalan Voutikunnan Vouti Ulla Liukkonen.
”Chaîne des Rôtisseurs -kilven saaminen Ravintola Huvillaan on kunnia. Aiomme vaalia kilven vaatimaa tasoa ja säilyttää ravintolassa saavutetun korkean tason”, totesi Maître Restaurateur Susanna Kurvinen.
Teksti: Timo Pulli
Kuvat: Hanna Kurvinen
Iloinen helmikuinen Blini-tapahtuma
Blinit ovat vakiinnuttaneet asemansa suomalaisessa ruokakalenterissa ja suuri osa meistä nautiskelee näitä tuhteja herkkuja alkuvuodesta. Historiasta tiedetään, että Suomessa on syöty blinejä ainakin 1800-luvulta alkaen.
Karjalan Voutikunta järjesti Blini-tapahtuman Ravintola Nuotassa Lappeenrannassa perjantaina 16.2.
Blinejä herkuteltiin erilaisilla täytteillä : haaparouskusalaatti, kylmäsavuporomousse, kylmäsavulohimousse, leppäsavulohi, katkarapuskagen, kirjolohenmäti, maustekurkku, smetana, punasipuli, yrtit ja hunaja.
Iloisia Rotissööreja kokoontui ison pöydän ääreen, jossa ruokailun lomassa kuului tyypillistä karjalaista puheensorinaa sekä iloista naurua.
Palaute tapahtumasta oli positiivinen, jossa Nuotan blinit täytteineen luokiteltiin laadukkaiksi. Osallistujia miellytti myös kokoontuminen yhden ison pöydän äärelle, jossa saatiin aikaiseksi lämminhenkinen tunnelma.
Kiitos osallistujille sekä Ravintola Nuotan henkilökunnalle onnistuneesta illasta.