Iltapäiväretki Kotkaan
JÄSENTAPAHTUMA
Iltapäiväretki Kotkaan
Retkemme aluksi tutustuimme Takatalo &Tompurin panimon toimintaan ja tuotteisiin. Mielenkiintoisen esityksen meille piti Mikko Suur-Uski. Saimme myös maistella palkittuja ja laadukkaita Kaski-oluita.
Nopean bussissa suoritetun kyselyn perusteella suosikiksi nousi ruislager. Tästä jatkoimme matkaa Kotkaan kiertäen kaukaa Haminan kuuluisan lipputangon.
Tilaisuuden aluksi Kotkan Ravintola Wanha Fiskarissa luovutettiin Karjalan voutikunnan jäsenille Chef Rôtisseur Helena Lylyharjulle ja Vice-Chargé de Presse Kari Martialalle ”esimerkillisestä työstä, eli Parasta pöytään, Suomalaisen gastronomian historia -kirjasta” Paistinkääntäjien pronssiset ansiomerkit.
Mitalit luovuttivat Suomen Valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala ja Karjalan voutikunnan vouti Bailli Heikki Koskinen. Helena osallistui tilaisuuteen kaiutinpuhelimen välityksellä työmatkaltaan Rostockista Saksasta.
- Muistaminen lämmittää mieltä, sillä meistä on tärkeää säilyttää tietoa suomalaisesta gastronomiasta tuleville sukupolville ja siksi halusimme haastatella kirjaan mahdollisimman monia siihen vaikuttaneita mestareita. Onneksi monet kokeneet ja pitkään alalla vaikuttaneet mestarit muistivat edelleen niin hyvin alansa vaiheita, Lylyharju sanoi.
Wanha Fiskarissa nautittiin henkilökunnan loihtima, ravintolan teemaan kuuluva upea menu. Alkuruoaksi Fiskenit, eli pieniä suupaloja kaloista ja vähän muustakin, väliruoaksi kuohkea mustajuurikeitto, sieniä ja suppilovahveropiiras, pääruoaksiSuomenlahden kuhaa paistettuna ja paahdettuja juureksia ja jälkiruoaksi Makeat makustelut kolmella tavalla.