Nuorten kokkien kisat - alkukilpailu 11.12.2019
Nuorten Kokkien Kilpailut 2020 - Helsingin Paistinkääntäjien aluekarsintakilpailu pidetään 11.12.2019
Vuosittaisen Nuori Kokki (Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition) kilpailun Helsingin voutikunnan karsintakilpailu järjestetään Dieta Oy:n demokeittiöllä keskiviikkona 11.12.2019. Karsintakilpailun voittaja matkaa Jyväskylässä 15.2.2020 järjestettäviin SM-kilpailuihin. Jyväskylän kilpailun voittaja edustaa Suomea Pariisissa syksyllä 2020 järjestettävissä Jeunes Chefs Rôtisseurs-kilpailuissa.
Kannustakaa nuoria kilpailemaan! Tavoitteenamme on saada Helsingin voutikunnasta edustaja kisaamaan SM-tittelistä ja paikasta edustamaan Suomea Pariisissa 2020! Tarvitsemme myös kannustavaa yleisöä paikalle seuraamaan jännittävää kisaa. Olisko teidän keittiössänne potentiaalia kisaamaan ensin Helsingin, sitten Suomen ja lopuksi koko maailman Nuori Kokki-tittelistä?
Kuka voi osallistua?
Suomen voutikuntien järjestämiin alueellisiin kilpailuihin voi osallistua MM-kilpailuvuonna syksyyn mennessä alle 27-vuotias kokki, jonka esimies on vähintään Chef Rôtisseur-arvoinen jäsen.
Kilpailutehtävä
Kilpailija suunnittelee menun hänelle osoitetusta ruokakorista ja listaan merkityistä, yhteisistä saatavilla olevista raaka-aineista. Kilpailijat saavat ruokakorin kilpailupäivänä kello 8:30, jonka jälkeen heillä on puoli tuntia aikaa suunnitella kilpailumenunsa. Korin raaka-aineista kilpailija suunnittelee ja toteuttaa oman menunsa neljälle (4) ruokailijalle; sisältäen alku-, pää- ja jälkiruoan. Tuomaristo tutustuu menun sisältöön ennen kilpailua.
- Kilpailija laatii kolmen ruokalajin à la Carte- ja bankettityyppisen menun ja työsuunnitelman raaka-ainekorin pohjalta
- Tehtävänä on valmistaa alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka neljälle (4) henkilölle
- Menu luovutetaan tuomareille ennen keittiöön menoa, jonka jälkeen kilpailijoilla on noin 3h aikaa valmistaa ruokalajit
Ilmoittautuminen
Nuoren kokin työantaja ilmoittaa ehdokkaansa kisaan. Ota suoraan yhteyttä Sami Nenoseen, puhelin +358 40 560 1151 tai sähköpostitse sami.nenonen@dieta.fi. Saat samalla lisätietoja. Mikäli osallistuja voittaa kansalliset kilpailut, on työnantajan varauduttava osallistumaan kilpailijan matkan kustannuksiin kansainväliseen kilpailuun.
Toivomme hartaasti, että otatte haasteen vastaan ja lähetätte nuoret osaajanne mukaan kilpailuihin. Näytetään yhdessä Suomen ja Helsingin nuorten ammattilaisten tasoa maailmalle!
Ystävällisin terveisin,
Sami Nenonen, Vice-Concelleir Culinaire
Vesa Loponen, Bailli de Helsinki