Vuoden ravintola 2016 -tunnustus lahtelaiselle kilpiravintola Rouxille.
16.2.2016
Vuoden kilpiravintola -tunnustus myönnettiin pitkästä aikaa muulle kuin helsinkiläiselle ravintolalle. Ravinto Rouxin pitkäaikainen työ gastronomian edistämiseksi ja vaalimiseksi sai tunnustuksen, kun Suomen gastronominen seura valitsi sen vuoden ravintolaksi.
Suomen gastronominen seura perustelee valintaansa seuraavasti: "Ravintoloitsijapariskunta Kati ja Sami Häkkisen liki satavuotiaaseen lahtelaisapteekkiin rakentama ja mestaroima Roux on sinnikkäästi pitänyt kiinni kunnianhimoisesta linjastaan."
Sami Häkkisen linja keittiässä on noudattanut klassista ranskalaista ruoanlaittoperinnettä, mutta ydistänyt siihen taidokkaasti modernia otetta ja pieniä yksityiskohtia.
Lahdessa yhdeksän vuotta toiminut ravintola Roux sai erityistä kiitosta myös palvelustaan, joka on aina lämminhenkistä, ammattitaitoista ja asiakaslähtöistä. Kati Häkkinen vastaa salista ja painottaa korkeatasoisen palvelun lisäksi gastronomista elämystä täydentävistä viinivalinnoista.