Vuoden ravintola 2016 -tunnustus lahtelaiselle kilpiravintola Rouxille.

16.2.2016

Keskellä kuvassa ravintoloitsijat Chef de Table Kati Häkkinen ja Maître Rôtisseur Sami Häkkinen. Vasemmalla ravintolan taustavoimina Maître Rôtisseur Antti Hietanen Saariselän Petronellasta ja oikealla Maître Rôtisseur Honoraire Esa Mehtäjärvi

Vuoden kilpiravintola -tunnustus myönnettiin pitkästä aikaa muulle kuin helsinkiläiselle ravintolalle. Ravinto Rouxin pitkäaikainen työ gastronomian edistämiseksi ja vaalimiseksi sai tunnustuksen, kun Suomen gastronominen seura valitsi sen vuoden ravintolaksi.

Suomen gastronominen seura perustelee valintaansa seuraavasti: "Ravintoloitsijapariskunta Kati ja Sami Häkkisen liki satavuotiaaseen lahtelaisapteekkiin rakentama ja mestaroima Roux on sinnikkäästi pitänyt kiinni kunnianhimoisesta linjastaan."

Sami Häkkisen linja keittiässä on noudattanut klassista ranskalaista ruoanlaittoperinnettä, mutta ydistänyt siihen taidokkaasti modernia otetta ja pieniä yksityiskohtia.  

Lahdessa yhdeksän vuotta toiminut ravintola Roux sai erityistä kiitosta myös palvelustaan, joka on aina lämminhenkistä, ammattitaitoista ja asiakaslähtöistä. Kati Häkkinen vastaa salista ja painottaa korkeatasoisen palvelun lisäksi gastronomista elämystä täydentävistä viinivalinnoista.