Vuoden nuori Kokki Valtteri Paltamaa valittiin vuoden alumniksi
21.10.2020
Chaîne des Rôtisseurs Finlanden vuoden 2020 nuori kokki Valtteri Paltamaa valittiin Gradia Jyväskylän ensimmäiseksi vuoden alumniksi yhdessä biotekniikan tohtori Lauri Reuterin kanssa.
Gradian mukaan entiset opiskelijat ovat koulutusyhteisölle monin tavoin tärkeä verkosto. Gradia haluaa tiivistää yhteyksiä heihin ja käynnistää alumnitoiminnan. Alumnitoiminnan käynnistykseksi valittiin vuoden alumni – näin ensimmäisellä kerralla kaksikin: Lauri Reuter ja Valtteri Paltamaa. Molemmat alumnit edustavat ravitsemusalaa ja ruokatuotantoa omalla erilaisella, innovatiivisella ja taidokkaalla tavallaan.
Vuoden alumnien valinnalla Gradia haluaa nostaa esiin erityisluonnettaan sekä toisen asteen ammatillisen koulutuksen että lukiokoulutuksen järjestäjänä.
Valtteri Paltamaa on nuoresta iästään huolimatta jo menestynyt kokki. Hän on muun muassa voittanut Chaîne des Rôtisseurs Finlanden järjestämän nuorten kokkien suomenmestaruuskilpailun 2020. Valtteri Paltamaa valmistui kokiksi silloisesta Jyväskylän ammattiopistosta 2017. Nykyisin koulu on Gradia Jyväskylä, johon vuonna 2018 yhdistyivät ammattiopiston lisäksi Jyväskylän aikuisopisto ja Jyväskylän oppisopimuskeskus.
Valtteri on juuri nyt lähdössä töihin Koillislappiin Posiolle Restaurant Tapioon
https://www.facebook.com/ravintolatapio/
Tapion ravintoloitsijoina toimivat keittiömestari Connor Laybourne ja salitoiminnoista vastaava Johanna Mourujärvi.
Vuoden alumni -kriteerinä on, että henkilö on myönteinen Gradian lähettiläs. Vuoden alumniksi valitaan koulutuskuntayhtymä Gradian oppilaitoksesta valmistunut henkilö, joka on toiminnallaan edistänyt keskisuomalaisen toisen asteen koulutuksen arvostusta ja tunnettuutta.
Lisätietoja
Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, puh. 040 341 5100
Anu Tokila, kehittämisjohtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, p. 040 341 5141