Vuoden 2016 Tamperrada pintxokilpailussa osallistujia enemmän kuin koskaan.

9.8.2016

Ensi maanantaina käynnistyvä Tamperrada pinxtokilpailu järjestetään jo neljännen kerran 15. – 19. elokuuuta 2016. Mukana kilpailussa on 35 tamperelaista ruokapaikkaa. Samaan aikaan järjestetään myös Porin kilpailu, jossa on mukana 15 ravintolaa. Tamperradan idea on lähtöisin Espanjan San Sebastianin vuosittaisesta Tamborrada-juhlasta.

– Osallistujia on enemmän kuin koskaan, ravintoloitsijat ovat ymmärtäneet kilpailun markkinointiarvon, tapahtuman järjestäjä ja päätuomari Mikko Reinikka kertoo. – Viiden päivän aikana on mahdollista, että pintxoja myydään lähes 300.000 kappaletta.

Ravintolat saavat täysin uusia asiakasryhmiä käymään tutustumassa. Mukana tänä vuonna 35 ruokapaikkaa:

• 4Vuodenaikaa • Aisti • Armas Kuppila • Astor • August von Trappe • Bistro Julienne • Bull • Dabbal • Dining 26 • Fabric • Henriks • Huber • Inez • Izakaya Nomu • Kalaherkut Nygren • Kattila • Kievari Kahdet Kasvot • Kivi • Los Pollos • Maruseki • Masuuni • Nordic • Näsinneula • Piazza Food Factory • Piemonte • Chef Santerin popup • Salud • Santé • Stefan’s Steakhouse • Stockmann Herkku Meals • Suomalainen klubi • Tiiliholvi • Trattoria • Tuulensuu • Wistub Alsace

- Tuomaristo kiinnittää valinnassaan erityistä huomiota innovatiivisuuteen, Mikko Reinikka jatkaa. – Kuinka annos luovalla tavalla uudistaa pintxoperinnettä. Siitä muodostuu viidennes pistemäärästä.

Arvostelu muodostuu kolmesta osa-alueesta: maku 60, ulkonäkö 20 ja innovatiivisuus 20 pistettä. Lisäksi yleisö äänestää www.tamperrada.fi nettisivulla oman suosikkinsa.

Tuomaristona vuonna 2016 toimivat Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Tampereen vouti Mikko Reinikka ja Vice-Conseiller Gastronomique Marko Alenius sekä Pirkanmaan Keittiömestareiden puheenjohtaja Ari Myllyniemi.

Lisätietoja Mikko Reinikka, 040 5669 504040 5669 504, mikko.reinikka@alberthall.fi