Tervetuloa Luostotunturiin ruskan päättäjäisiin
19.9.2013
Luonnon hehkua tunturimaisemissa ja Lapin herkkuja. Opi myös yrttien ja luonnokasvien monipuolista käyttöä.
Olemme saaneet vieraaksemme tekijäjoukkoomme Itä-Lapin-
ammattiopiston Luonto- ja ympäristöalan oppilaita ja opettajia, Chef Rotisseur Maritta Aution, Chevalier Rauno Siekkisen, Chef Rotisseur Teija Kaaretkosken, Vice Echanson Honoraire Sanna Gullstenin ja serkkuni Conseiller Culinaire Martti Lehtisen.
Yrttipoimijoina ovat ahkeroineet alkukesästä alkaen Itä-Lapin- ammattiopiston Luonto- ja ympäristöalan oppilaat ja opettajat. He ovat myös mukana toteuttamassa yrttien ja luonnonkasvien monipuolista käyttöä.
Perjantaina 4.10 klo 18.00
Kokoonnumme Kerttulissa klo 18.00 ja nautimme kuumaa kaakaota, jonka jälkeen siirrymme tulistelemaan Ahvenlammen laavulle. Matkaa sinne on noin 300 metriä.
Tulisteluemäntänä toimii Chef Rotisseur Maritta Autio Lapin Gourmetkokeista.
Tulilla nautimme Kerttulin keittiössä esivalmistettuja ja valmistettuja tulisteluherkkuja.
Juomaisäntänä Chevalier Rauno Siekkinen Hartwallilta.
Lauantaina 5.10 klo 11.00 siirrymme
Ametistikaivokselle etsimään ”jalokiviä”.
Matka kaivoksen parkkipaikalle tehdään omilla autoilla ja/tai kimppakyydein.
Parkkipaikalta jatkamme polkua pitkin ohjatusti kulkemalla metsä- ja tunturimaisemassa kohden kaivoksen kahvilan nuotiopaikkaa.
Perillä Lampivaarassa nautimme lounaan myös nuotion läheisyydessä. Lounasemäntänä Chef Rotisseur Teija Kaaretkoski Kaaretkosken edustus- ja juhlapalvelusta.
Lounaan jälkeen on mahdollisuus kiivetä Lampivaaran rakkaa tai rappusia pitkin kaivoksen kodalle kuulemaan kiehtovia tarinoita ametistista. Tarinoiden jälkeen voit kokeilla onnea ja kaivaa oman onnenkiven ametistin louhokselta.
Vaihtoehtoisesti voit viivähtää hetken Metsäkylpylässä, nauttien kesän tuoksujen muistoja ja lillutella varpaita yrttikyvyssä. Itä-Lapin- ammattiopiston oppilaat tarjoavat yrtein terästettyjä
kylpyjä sekä roppakaupalla tietoa lappilaisista villiyrteistä kotiin viemisinä.
Kukin osallistuja palaa retken jälkeen omaan tahtiin majapaikkoihin saunomaan tai uimaan ja kuntoilemaan Hotellin kylpylään.
Illallinen Kerttulissa klo 19.00
Lämpimästi Tervetuloa!
Kerttu Heikkilä, Maitre de table restaurater
Piia Lukkaroinen, Chef Rotisseur