Tamperrada on Suomen suurin ravintolafestivaali – Mukana 54 ravintolaa!
9.5.2017
Kilpailuannoskuvat on julkaistu.
Tamperrada Pintxokilpailu järjestetään viidennen kerran. Huima pintxoviikko alkaa 14.8. ja kestää viisi päivää. Tamperelaiset ravintolat kilpailevat parhaasta pintxosta. Kilpailutuomaristo valitseee gastronomisesti kiinnostavimman annoksen ja yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan nettisivuilla www.tamperrada.fi.
Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut ennätykselliset 54 ravintolaa. Kilpailuannokset on julkaistu sivulle www.tamperrada.fi/pintxokilpailu
Kilpailuannosten lisäksi ravintoloissa on tarjolla myös laaja kattaus muita pintxoja. Ravintolat sijaitsevat eri puolilla kaupunkia, joten samalla tulee koko Tampere tutuksi tässä herkkusuunnistuksessa.
- Viime vuonna parhaiten menestyneet ravintolat myivät jopa 10.000 pintxoa viidessä päivässä. Jos tänä vuonna kaikki ravintolat onnistuvat yhtä hyvin, herkutellaan Tampereella jopa puoli miljoonaa pintxoa elokuussa, hehkuttaa kilpailun päätuomari Mikko Reinikka.
Tuomaristo arvioi kilpailuannokset heti maanantaina 14. elokuuta ja voittaja julkistetaan seuraavalla viikolla. Tuomaristokilpailun voittaneen pintxon suunnittelija lähtee opintomatkalle pintxojen syntysijoille 20. Tammikuuta 2018 San Sebastianiin, jossa juhlitaan Tamborrada-fiestaa. Tampereen tapahtuman esikuvaa.
– Kävimme ensimmäisen kerran San Sebastianissa tammikuussa 2009. Innostus, jolla pieni baskilainen kaupunki juhli gastronomisia perinteitään kaikkien kaupunkilaisten osallistuessa, oli niin mahtava kokemus, että halusimme tuoda teeman myös Tampereelle, kertoo Mikko Reinikka. - Onhan Tampere nykyisin Suomen mielenkiintoisin gastronominen kaupunki, jossa on lukuisia huippuravintoloita ja edistyksellisiä luovia kokkeja.
Tampereen oma Tamperrada on kunnianosoitus hyvälle pirkanmaalaiselle ruoalle ja kaikille kokeille.
– San Sebastianissa juhla kestää vain 24 tuntia, mutta meillä on aihetta juhlia viisi päivää!, Mikko Reinikka iloitsee.
Tuomaristona vuonna 2017 toimivat Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Tampereen vouti Mikko Reinikka ja Vice-Conseiller Gastronomique Marko Alenius sekä ravintolatoimenjohtaja, Chef Rotisseur Anette Mellin.
Lisätietoja: Mikko Reinikka, 040 5669 504, mikko.reinikka@alberthall.fi
Kilpailuannokset www.tamperrada.fi/pintxokilpailu
Ladattava pdf: https://tamperrada-fi-bin.directo.fi/@Bin/352b918477f03c7afa13e5888a8e8814/1494317319/application/pdf/264131/tamperradaflyer2017.pdf