Tamperelaiset vievät pohjoismaista ruokakulttuuria maailmalle Perussa
16.5.2014
Tamperelaiset keittiömestarit Toni Leskinen, Arja Luiro ja Anette Mellin on kutsuttu pitämään Master Class workshop skandinaavisesta keittiöstä Aregalan maailmankonferenssissa Perussa. Aregala on Etelä- ja Pohjois-Amerikoiden gourmetravintoloitsijoiden järjestö, joka luo mahdollisuuksia opiskelijavaihtoon ja kehittää keittiömestarien maailmanlaajuista yhteistyötä.
Gourmundo 2014 -konferenssi järjestetään tänä vuonna Perun Chiclayossa 5. – 7. kesäkuuta. Osallistujia on noin 400 ympäri maailmaa, tamperelaisten workshop edustaa samalla koko Skandinaviaa. Konferenssin yhteydessä pidetään myös kolme kansainvälistä kokkikilpailua, joiden tuomaristoon on kutsuttu Rôtisseurs-järjestön Tampereen vouti Mikko Reinikka. Samalla käynnistetään Aregalan ja Tampereen Paistinkääntäjien sekä TAMKin ja Ahlman Instituutin opiskelijavaihdot maailman parhaisiin kokkikouluihin mahdollistava yhteistyö. Yhteistyökouluja ovat mm. Le Cordon Bleu Pariisissa ja Lyonin Paul Bocuse Instituutti. Matkaan lähtee myös tamperelaistunut argentiinalainen huippukokki Silvia del Carmen Castano, joka kuuluu Aregalan maailmanjärjestön hallitukseen.
Kansainvälinen matkailulehdistö valitsi Perun vuonna 2013 maailman mielenkiintoisimmaksi gastronomiseksi matkailukohteeksi.
Suomen ensimmäinen Aregala-tapahtuma järjestetään 2. – 4. lokakuuta Tampereella. www.aregala.fi