Tamperelaiset veivät suomalaista gastronomiaa Peruun

16.6.2014

AREGALA (Gourmet Restaurateurs Association of the Americas) on Etelä- ja Pohjois-Amerikoiden gourmetravintoloitsijoiden järjestö, joka luo mahdollisuuksia opiskelijavaihtoon ja kehittää keittiömestarien maailmanlaajuista yhteistyötä. Tänä vuonna mukana oli Tamperelaisia keittiömestareita pitämässä workshoppia ja tapahtumassa käynnistettiin myös opiskelijavaihtoja.

Gourmundo 2014 -pääkonferenssi järjestettiin tänä vuonna Perun Chiclayossa 5. – 7. kesäkuuta. Osallistujia on noin 500 ympäri maailmaa. Tamperelaiset keittiömestarit Toni Leskinen, Arja Luiro ja Anette Mellin oli kutsuttu pitämään Master Class workshop skandinaavisesta keittiöstä Aregalan maailmankonferenssissa Perussa. Tamperelaisten workshop edusti samalla koko Skandinaviaa. Suomen retkikuntaa johti Rôtisseurs-järjestön Tampereen vouti Mikko Reinikka. Matkan tarkoitus oli myös käynnistää Aregalan ja Tampereen Paistinkääntäjien sekä TAMKin ja Ahlman Instituutin opiskelijavaihdot maailman parhaisiin kokkikouluihin mahdollistava yhteistyö. Yhteistyökouluja ovat mm. Le Cordon Bleu Pariisissa ja Lyonin Paul Bocuse Instituutti. Matkalla oli mukana myös tamperelaistunut argentiinalainen huippukokki Silvia del Carmen Castaño, joka kuuluu Aregalan maailmanjärjestön hallitukseen.

Kansainvälinen matkailulehdistö valitsi Perun vuonna 2013 maailman mielenkiintoisimmaksi gastronomiseksi matkailukohteeksi.

Lue koko matkakertomus täältä http://www.tamperrada.fi/aregala/gourmundo-2014-chiclayo/matkakertomus-perusta/