Taitaja2017 kilpailun voittajat tulevaisuuden ravintola-alan lupauksia
19.5.2017
Nuorten ammatillisen koulutuksen päätapahtuma Taitaja2017 Helsinki, järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 15.–18.5.2017. Nelipäiväisessä tapahtumassa alle 21-vuotiaat tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat SM-ammattitaitokilpailun mitaleista yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla.
Suomen Paistinkääntäjät olivat mukana tukemassa kahta osakilpailua; Ravintolakokkien sekä Tarjoilijoiden lajeja. Näiden kilpailujen voittajat palkittiin virallisen palkinnon lisäksi Paistinkääntäjien stipendeillä ja oppilaitoksiin luovutettiin kiertopalkinto.
Ravintolakokki kilpailussa voittoon selvisi Perhossa opiskeleva Kaisla Heimala. Toiseksi sijoittui Anni Peräkylä Turun ammatti-instituutista ja kolmanneksi Valtteri Paltamaa Jyväskylän ja Jämsän ammattiopistosta.
Kilpailun tehtävät sisälsivät ennakkotehtävän, kirjallisen ammatillisen tehtävän sekä erilaisia ruoanvalmistustehtäviä. Kilpailijat suunnittelivat ja valmistivat kylmiä sekä lämpimiä ruokalajeja laittaen ne myös esille.
Tarjoilijakilpailussa vaadittiin monipuolista osaamista, sillä voittajakolmikko ratkaistiin kolmen eri tehtävän perusteella. Cafe-tehtävässä kilpailijoiden tuli esitellä kahvilan tuotevalikoimaa ennen tilauksien vastaanottamista. Bistro-tehtävässä suoritukseen kuului pöydän kattaus ennen varsinaista asiakaskohtaamista. Kolmas, haastavin tehtävä liittyi fine dining tilaisuuteen, jossa kilpailijoiden tuli kattauksen ja asiakaspalvelun lisäksi suoriutua myös viinien suosittelusta ja tarjoilusta. Kilpailun voittaja Suvi Minkkinen opiskelee Jyväskylän ja Jämsän ammattiopistossa, toiseksi sijoittunut Christian Angelov Perhossa ja kolmanneksi tullut Kalle Uusitie Hyriassa.