Suomen paras nuori kokki ja nuori sommelier valitaan Rovaniemellä 19.1.2013
16.1.2013
Suomen paras nuori kokki ja nuori sommelier valitaan Rovaniemellä 19.1.2013
Suomen lahjakkaimmat nuoret kokit ja sommelierit kilpailevat voitosta Rovaniemellä tammikuussa. Kansallisen kokkikilpailun voittaja lähtee edustamaan Suomea kansainvälisiin kilpailuihin Istanbuliin Turkkiin ja paras sommelier edustaa Suomea Washingtonissa järjestettävissä kansainvälisissä kilpailuissa. Molemmat kansainväliset kilpailut järjestetään syksyllä.
Kansallisissa Nuorten kokkien kilpailussa paremmuudesta kilpailevat Suomen eri alueilta ennakkokarsinnoilla valitut parhaat alle 27-vuotiaat nuoret kokit ja alle 35-vuotiaat sommelierit. Kilpailut ovat suomen merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, Chaîne des Rôtisseurs, järjestämät. Kilpailujen tavoitteena on rohkaista nuoria ammattilaisia ja antaa heille mahdollisuus kehittää taitojaan. Nuorten kokkien kilpailu pyrkii ylläpitämään ja vaalimaan kansallisen keittiön perinteitä. Nuori sommelier kilpailu pyrkii vastaavasti edistämään nautintoa, tietoa ja ymmärrystä viineistä ja jaloista juomista.
Nuorten kokkien kilpailussa kukin kilpailija suunnittelee ja valmistaa menun neljälle hengelle hänelle osoitetusta ruokakorista ja valikoimasta yhteisestä saatavilla olevista raaka-aineista. Menuun tulee sisältyä alku-, pää-, ja jälkiruoka. Tuomaristo arvioi suoritusta maun, ulkonäön, omaperäisyyden sekä keittiössä työskentelyn perusteella.
Nuorista viiniammattilaisista valitaan voittaja kuuden eri tehtävän perusteella, joita ovat teoriakoe, sokkotasting, menusuunnittelu, shamppanjan tarjoilu, dekantoiminen sekä alkoholien tunnistaminen.
Nuoret kokkikilpailijat ja heidän edustamansa alueet ja ravintolat ovat:
Alue | Kilpailija | Edustamansa ravintola |
Jyväskylä | Riku Ruuskanen | Vesilinna Restaurant |
Helsinki | Toni Liukkonen | Ravintola Lyon |
Levi | Jasmin Jauhiainen | Hullu Poro Oy |
Tampere | Arto Lappalainen | Ravintola Villa Hakkari |
Tampere | Heikki Kärkkäinen | Ravintola Salud |
Turku | Ville Korpi | Hamburger Börs |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nuori sommelier -voitosta kilpailevat:
Alue | Kilpailija | Edustamansa ravintola |
Levi | Aki Jokela | Kassiopiea Finland/Hotel Levi Panorama |
Rovaniemi | Eino Hantula | Cityhotel/Ravintola Monte Rosa |
Tampere | Elisa Närhi | Ravintola Näsinneula |
|
|
|
|
|
|
Asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan kilpailuja paikan päälle lauantaina 19.1.2013 Lapin matkailuopistolle (Toripuistikko 5-7, 2 krs, 96200 Rovaniemi). Nuorten kokkien kilpailu alkaa ruoka-ainekorien paljastamisella klo 08:30. Ensimmäiset annokset tuodaan arvioitavaksi alkaen klo 12.20. Nuorten sommelierien kilpailu alkaa klo 13.00
Lisätietoja:
Nuorten kokkien kilpailu
Martti Lehtinen
Conseiller Culinaire Commandeur
puh. 040-5040863
Nuori sommelier kilpailu
Loretta Pietilä
Echanson
Puh. 040–5575833