Suomen kokkijoukkue on voittanut olympiahopeaa

28.10.2016

Iltasanomat:

Keskiviikkona selvisi, että Suomen kokkijoukkue on voittanut olympiahopeaa. Lämpimien ruokien sarjassa joukkue nousi kultasijalle.

Suomen joukkue on menestynyt erinomaisesti Erfurtin kokkiolympialaisissa. Joukkue sijoittui kokonaiskilpailussa hopealle jättäen taakseen pohjoisen keittiöstä tunnetut maat Ruotsin ja Norjan. Singapore sai kultaa ja Sveitsi pronssia.

Lehdistötiedotteen mukaan Suomi paransi sijoitustaan edellisistä olympialaisista, joissa se sijoittui seitsemänneksi. Hyvää suoritusta osattiin kuitenkin odottaa jo kahden vuoden takaisten Luxemburgin MM-kisojen lämpimän keittiön kolmannen sijan perusteella.

Kilpailun kruunasi lämpimän keittiön sarjan voitto todella upealla pistesaldolla 94,275. Lämmin ruoka koostui pohjoisen mauista, ja joukkueet joutuivat valmistamaan kolmen ruokalajin illallisen 110 henkilölle.

– Pääruoan peuranfilee sai kehuja täydellisestä kypsyydestä. Maa-artisokkaterriini oli myös erityisen hyvän makuinen. Myös jälkiruokaa pidettiin erittäin hyvänä kokonaisuutena, kapteeni Kristian Vuojärvi kertasi tuomaripalautetta tiedotteessa.

Helsingin Sanomien mukaan kilpailussa oli tänä vuonna 32 joukkuetta eri maista. Suomen joukkueessa kilpailivat Vuojärven lisäksi Marika KorhonenEmeliina PapinniemiJanne TöllinenJarkko PulkkinenAki KinnunenJenni BergströmMikko PakolaJoona LehtoSamuel MikanderSimo Pietarinen ja joukkueen johtaja Tapio Laine.