Suomalaisen gastronomian historia kootaan kirjaksi
29.2.2016
Paistinkääntäjät ovat mukana huhtikuussa 2017 ilmestyvän Suomalaisen gastronomian historia –teoksen (Gummerus 2017) kokoamisessa.
Itsenäinen Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Suomen Keittiömestarit, haluamme olla juhlavuoden kunniaksi mukana nostamassa Suomea ruokamatkailumaana maailmankartalle.
Kirja kokoaa alamme hienon perinteen ensimmäisen ravintolan perustamisesta 1300-luvulta aina tähän päivään saakka. Pääpaino on tietysti itsenäisyyden ajan 100 vuodessa. Tänä aikana ala on kehittynyt merkittävästi.
Kirjan toteuttaminen yhteistyössä Suomen keittiömestareiden, Suomen Sommelierien ja Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa kertoo alan toimijoiden vahvasta yhteisestä tahdosta ja ammattitaidon arvostuksesta. Haluamme tällä teoksella tallentaa nykyisille ja tuleville sukupolville juuret, joista ammentaa oman uran ja ammattiylpeyden rakennusaineita. Samalla tallentuu alan mestareiden ammattitaitoa, tarinoita ja muistikuvia vuosien varrelta. Kirja on valittu myös Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.
Suomalainen ammattitaito on näkynyt jo kansainvälisissä kilpailuissa ja suomalaisen ”leijonan sisulla” tätä menestystä viedään eteenpäin. Meillä on erinomaisia yksilökilpailijoita Pohjoismaisen ja maailmanmestaruus tason kilpailuissa. Saksan Erfurtissa käytävissä Kokkiolympialaisissa Suomea edustaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksi joukkuetta, kun Suomen Kokkimaajoukkue ja Fazer Culinary Team osallistuvat kilpailuun. He ansaitsevat täyden tuen ja kannustuksen tälle matkalle. Kannustamme heitä kohti mainetta ja kunniaa koko suomalaisen ruokakulttuurin ja ruokamatkailun edistämisen hyväksi.
Lisätietoja:
Kari Martiala
kari.martiala@gmail.com