SUOMALAINEN kokki Eero Vottonen on voittanut kultaa Global Chefs -kilpailussa Thessalonikissa Kreikassa
29.9.2016
HS 28.9.2016: SUOMALAINEN kokki Eero Vottonen on voittanut kultaa Global Chefs -kilpailussa Thessalonikissa Kreikassa. Vottosen assistenttina kilvassa oli Miikka Manninen. Toiseksi tuli Ruotsin edustaja, kolmanneksi Singaporea edustanut kokki.
Maailman keittiömestariliiton järjestämään kilpaan osallistui kaikkiaan 20 kokkia ympäri maailman. Kokit olivat lunastaneet finaalipaikkansa eri puolilla maailmaa järjestetyissä karsintakilpailuissa.
”Kärkiviisikko oli todella kova, mutta sitten joukossa oli paljon heikompiakin osanottajia. Kilpailun taso oli vaihteleva”, Suomen joukkueenjohtaja Sampo Kantele summasi.
Kilpailussa tehtiin neljän ruokalajin menu, jossa osa raaka-aineista oli ennalta määrättyjä. Eero Vottonen teki alkuruuiksi ankanmaksamoussea punajuuren ja paahdetun hasselpähkinän kera sekä kalamosaiikin, jossa oli ruijanpallasta ja lohta.
Pääruokana Vottosen menussa oli sienillä maustettua vasikanfileetä, kaalia, vasikanlapaa ja rapeaa maa-artisokkaa. Jälkiruuan pakolliset raaka-aineet, manjari-suklaan ja teen, Vottonen yhdisti mustaherukkaan.
”Vottonen loisti etenkin kala- ja liharuuissa. Ne olivat todella hyvät. Siinä näkyi selvästi se, mitä Eero on viime aikoina tehnyt: harjoitellut kala- ja liharuokien valmistamista”, sanoi Kantele viitaten Vottosen ja Mannisen seuraavan urakkaan.
Kaksikko edustaa Suomea tammikuussa Ranskan Lyonissa järjestettävässä Bocuse d’Or -mittelössä.
Paistinkääntäjät onnittelee Eero Vottosta ja assistenttina kilvassa ollutta Miikka Mannista