Ravintola pikkuVELI Ylivieskassa sai paistinkääntäjien kilven 12.4.2016.

18.4.2016

Ravintola PikkuVELI on Keski-Pohjanmaalla Ylivieskan keskustassa ravintola, jonka toimitusjohtajan, Maître Rôtisseur Jari Ruonakosken sydämen asia on lähiruuan tarjoaminen.

Muutamassa vuodessa PikkuVELIN ja lähialueen tuottajien välille on muodostunut luottamuksellinen yhteistyö, jonka tuloksista saatiin kilpi-illallisellakin nauttia. Yhteistyö näkyy myös ravintolan menukorteissa: esimerkiksi illallisen kalaruoka oli nimetty näin: Kalajoki: kevyesti savustettua ahventa, ahvenmureketta ja ahventa escabes, pääruoka oli Himangalta ja jälkiruoka Ylivieskasta.

Ravintolan chef de Table Juha-Matti Timlinin viinivalinnat todettiin mielenkiintoisiksi, ja ne – vaikkeivät lähituottajilta olleetkaan – täydensivät illallisen, uusia makumuistoja syntyi.

Kilven luovutti valtavouti Ari Arvonen, joka piti tarjottua maultaan, asettelultaan, ideoiltaan ja raaka-aineiltaan erinomaisena. Oulun voutikunnasta paikalla oli vouti Anna Paakkarin lisäksi 29 paistinkääntäjää aveceineen. Pieni gastronominen matka maakuntaan nauttimaan fine dining -illallinen teki tiistaista hienon ruokajuhlan.

PikkuVELI on Oulun voutikunnan neljäs kilpiravintola.

http://www.pikkuveli.fi/