Ravintola Juurella on saanut Rôtisseurs kilven
27.4.2016
Seinäjokelaiselle Ravintola Juurella on saanut Chaîne des Rôtisseurs-kilven. Kilpi luovutettiin Miia Keski-Nikkolan ja Jani Unkerin luotsaamalle ravintolalle juhlallisesti 20.4.2016. Kilven luovuttivat Suomen Valtavouti Ari Arvonen ja Pohjanmaan vouti Kaj Lax noin 35 Pohjanmaan Paistinkääntäjät ry:n jäsenen ja avecin todistaessa tapahtumaa.
Ravintola Juurella on perustettu n. 4 vuotta sitten ja sen toiminnan ytimenä ovat paikalliset raaka-aineet, tiiviit suhteet niiden tuottajiin sekä tarkoin valitut ja osin itse maahantuotetut viinit.
Kilven luovutusjuhlallisuuksia edelsi lehdistötilaisuus, jossa Miia Keski-Nikkola ja Jani Unkeri kertoivat ravintoja Juurella'sta, sen historiasta ja ideologiasta. Valtavouti Ari Arvonen kertoi myös järjestöstä, kilvestä ja sen myöntämisen kriteereistä sekä lauantaina vietetystä World Chaine Day-tapahtumasta. Kilven luovutus huomioitiinkin näyttävästi Seinäjoella ilmestyvän kaupunkilehti Eparissa sekä Sanomalehti Ilkkassa.
Kilven luovutuksen jälkeen jatkettiin juhlavasti illalliselle. Illallinen oli kaikin puolin maukas, ja perinteiseen tapaan ruokailun päätyttyä kutsuttiin Ravintola Juurellan henkilökunta saliin kuulemaan kiitokset ja kannustukset onnistuneesta illasta.
Ari Monni
Vice-Charge de Presse
Bailliage de Bothnie