Ravinteli bertha sai kilven

11.4.2011

Chef Rotisseur Pekka Salmela, Maitre Rotisseur Mika Roito ja Bailli de Tampere Ilkka Säteri vastaanottivat kv järjestön kilven

Valtavouti Antti Hemmi luovutti järjestön kilven ravinteli berthalle yhdessä Tampereen voudin Ilkka Säterin kanssa

 

Ravinteli bertha on tuonut Tampereelle erittäin laadukkaan helposti lähestyttävän bistromaisen ruokailun. Raaka-aineet vaihtuvat lähes päivittäin ja pian ylitetäänkin seitsemän kuukauden aukiolon jälkeen sadannen listapäivityksen rajapyykki. Ruokien suunnittelua ohjaavat raaka-aineiden saatavuus ja laatu – tosin ruokalistan lopullisen sisällön määräävät hankitut viinit. Berthan filosofian mukaan on ruoka helpompi sovittaa viineihin kuin viini ruokiin. Näillä perusteilla myönnettiinRôtisseurs-kilpi ravinteli berthalle Tampere on saanut kahdennentoista ravintolansa, jolla on Chaîne des Rôtisseurs  kilpi. Arvostetut kilvet luovutettiin ravinteli berthalle tiistaina 12. huhtikuuta. Saadakseen kilven tulee ravintolan täyttää tietyt vaatimukset: Kilpiravintolassa on oltava mahdollisuus ruokailuun rauhallisessa ilmapiirissä. Kilpiravintolan juomavalikoiman ja viinilistan on oltava monipuolinen  ja  tasokas. Ravintolan tulee tarjota hyvistä  raaka-aineista valmistettua maukasta, maistuvaa ja kauniisti esille laitettua ruokaa. Sen lisäksi, että koko henkilökunnalta edellytetään korkeaa ammattitaitoa ja hyvää palvelua, on kahden heistä oltava Paistinkääntäjä-järjestön ammattilaisjäseniä. Ravinteli berthassa vaaditut arvot täyttyvät seuraavasti: Maître Rôtisseur -arvolla Mika Roito, Chef Rôtisseur  -arvolla Pekka Salmela ja Sommelier -arvolla Pasi Mamia.- Ravinteli bertha täyttää mainiosti kaikki järjestömme kilpiravintoloille asettamat vaatimukset, ja näin minulla on suuri ilo luovuttaa teille pronssinen vaakunakilpemme osoituksena korkeatasoisesta laadusta, sanoi kansainvälisen Chaîne des Rôtisseurs järjestön Suomen valtavouti ja maailmanjärjestön valtaneuvoston jäsen Antti Hemmi. Ravinteli bertha saavutti heti avaamisensa jälkeen suuren suosion ja sijoittui ainoastaan kaksi viikkoa avoinna oltuaan Kauppalehden Option ravintolalistauksessa jaetulle Tampereen ykkössijalle. Koko Suomen listauksessa bertha nousi jaetulle seitsemännelle sijalle. Arvosteluissa on kehuttu erityisesti  ruuan ja viinin yhdistämistä, sekä viihtyisää ja lämminhenkistä tunnelmaa.  Raaka-aineita käsitellään berthan modernissa keittiössä siten, että lopputulos lautasella sekä yllättää että tuo mieleenvanhoja ihania makumuistoja. Henkilökunnan intohimo ja innostuneisuus näkyvät berthassa sekä lasissa että lautasella. Kokonaisuutena Ravinteli bertha on ainutlaatuinen. Upeat  viinit, niille suunnitellut ruuat, palvelu ja miljöö puhukoot puolestaan.  Ravinteli berthan lisäksi Tampereen voutikunnan alueella kilpiravintoloita ovat Bodega Salud, Finlaysonin Palatsi, Henriks, Hella ja Huone,  Tammer, Tiiliholvi, Masuuni, Näsinneula, Paakari, Ravintola C sekä Villa Hakkari. Sen lisäksi kilven ovat saaneet Juvenes Juhlapalvelu, Kalaherkut a´la Nygrén ja Stockmannin herkkuosasto. Tampereen aluevouti Ilkka Säteri on mielissään siitä, että voimme jälleen kerran todistaa tamperelaisen gastronomian osaamisen laajenemista uudelle osa-alueelle. Gastronomian huippuosaamisen lisäksi ravinteli bertha on herättänyt suurta mielenkiintoa käyttäessään uusia toimintatapoja niin tuotteiden valmistuksessa kuin markkinoinnissakin. Kaupungin kokoon ja ravintoloiden määrään nähden Tampereella ja sen lähiympäristössä on paljon kilpiravintoloita ja –yrityksiä. Tämä on osoitus monipuolisesta  gastronomian osaamisesta ja alan korkeatasoisesta koulutuksesta tällä alueella. LisätiedotMaître Rôtisseur Mika Roito
puh. 040 594 8610, mika.roito@bertha.fiwww.bertha.fi Bailli de Tampere, aluevouti Ilkka Säteri
puh.050 568 5327, tampere@rotisseurs.fi
TURSKA, KURKKU, TILLI
PUNAJUURI, NAUTA, MADEIRA
PARAPÄHKINÄ, MANTELI, MUSTIKKA