Pohjanmaalle uudet kilvet

1.6.2011

Vasemmalta Antti Hemmi, Annukka Miettinen, Mika Kippo, Eeva Lampinen, Kaj Lax, Tage Neuman

Vanhankaupungin Ravintola Kokkolassa sai kilven

 

Vanhankaupungin Ravintola on toiminut 10 vuotta Kokkolassa ja sinä aikana saavuttanut korkeatasoisen gastronomisen asemansa.Ravintola on onnistunut täyttämään vaativimpien asiakkaiden toivomukset.Vanhankaupungin Ravintola kuuluu Pohjanmaan ehdottomaan gastronomiseen eliittiin.Näillä perusteilla myönnetään ravintolalle arvostettu Chaine des Rotisseurs- kilpi tiistaina 31. toukokuuta 2011. Valtavouti Antti Hemmi, Bailli Délégué de Finlande MCM luovutti järjestön kilven Vanhankaupungin Ravintolalle yhdessä Pohjanmaan voudin Tage Neumanin kanssa.Kilven vastaanotti ravintolan omistaja, ravintoloitsija Annukka Miettinen, Maitre Restaurateur.Kilven luovutustilaisuudessa olivat mukana myös Pohjanmaan Vaasan rotisseurit sekä Pohjanmaan voutineuvoston jäsenet: Bailli de Bothnie Tage Neuman, Vice Chargé de Presse Kaj Lax sekä Vice Chancellier Argentier Eeva Lampinen. Vanhankaupungin Ravintolalle vaaditut arvot täyttyvät seuraavasti:Ravintolassa on mahdollisuus ruokailla rauhallisessa ilmapiirissä. Juomavalikoima ja viinilista on monipuolinen ja tasokas. Ravintola tarjoaa hyvistä raaka-aineesta valmistettua maukasta, maistuvaa ja kauniisti esille laitettua ruokaa. Koko henkilökunnalta vaativa korkea ammattitaitoa ja hyvä palvelu on tunnusomaista ravintolalle. Vaatimus että kahden ravintolan henkilökunnasta on oltava Paistinkääntäjien ammattijäsen täyttyy seuraavasti: Maitre Restaurateur-arvolla Annukka Miettinen ja Chef Rotisseur-arvolla Mika Kippo.Vanhankaupungin Ravintola täyttää mainiosti kaikki järjestömme kilpiravintoloille asettamat vaatimukset ja näin minulla on suuri ilo luovuttaa teille pronssinen vaakunakilpemme osoituksena korkeatasoisesta laadusta sanoi kansainvälisen Chaine des Rotisseurs järjestön Suomen valtavouti ja maailmanjärjestön valtaneuvoston jäsen Antti Hemmi.  Ravintolan toiminnasta Vanhankaupungin Ravintola on Kokkolan vanhaan kaupunkiin, Neristaniin vuonna 2001 avattu ruokaravintola. Ravintoloitsija Esa Mehtäjärven alulle panema ravintola lunasti paikkansa nopeasti kaupungin tasokkaimpana paikkana, jossa palvelu ja ruoka vastasivat vaativankin asiakkaan kriteerejä. Vuonna 2005 valta vaihtui Esan suunnatessa uusiin haasteisiin ja puikkoihin siirtyi savolaislähtöinen, nuori yrittäjänainen, Annukka Miettinen. Isot saappaat täyttyivät uudistumisenhalulla, kunnianhimolla ja sinnikkyydellä sekä yrittäjän ja henkilöstön yhteisellä päämäärällä olla vielä jonain päivänä Suomen parhaimpien ravintoloiden joukossa ja pysyä siellä.Ravintola juhlii 10-vuotis juhlavuottaan tänä vuonna 2011. Tunnustusta tekemisestä on tullut: Annukka Miettinen valittiin Kokkolan Yrittäjänaisten vuoden 2009 Nuoreksi Yrittäjänaiseksi ja Cosmopolitan- Lehden Fun Fearless Female –äänestyksessä vuoden 2010 Vuoden Yrittäjäksi. Ruokalistaa suunnitellaan sesonkien raaka-aineiden pohjalta. Raaka-aineet toimittaa tuoreina paikalliset tukkurit ja paikallisia raaka-aineita ja luomutuotteita suositaan mahdollisuuksien mukaan, tällöin ruoka on myös lisäaineetonta, kun kaikki vielä tehdään itse. Kotimaista on lähes kaikki. Perusperiaate on, että tuotteen pitää maistua sille, minkä mukaan se on nimetty. Esillelaitto on yhtä tärkeä kuin itse annoksen makupaletti.Vanhankaupungin Ravintola on mukana Gastro Botnia- projektissa. EU- rahoitteisen projektin päämäärä on Merenkurkun majoitus- ja ruokatuotteiden edistäminen kouluttamalla ja järjestämällä verkostoa lähituottajien ja ravitsemusliikkeiden välille. Ideologia rakentuu lähiruoan, luomun ja kestävän kehityksen ympärille. Viinilista on koottu tukemaan ruokalistan annoksien makumaailmaa. Lista ei ole kovin laaja mutta valikoimaa löytyy eri rypäleistä, maista, ikäluokista ja tyyleistä ja ennen kaikkea jokaiselle annokselle löytyy viinipari sinetöimään nautinnon. Ravintolasalit sijaitsevat vanhan, upean puutalon kahdessa kerroksessa, miljöö ja sisustus on ainutlaatuinen. Ruokailupaikkoja on kaikkiaan 110 hengelle ja lisäksi kesäisin sisäpihan terassilla n 50 hengelle. Viime kesänä ensimmäistä kertaa paikallisen teatteriväen kanssa yhteistyössä vedetty teatteriprojekti Wanhan Kapteenin Pöydässä sai mukavasti katsojia. Jatkoa seuraa tänä kesänä kun heinäkuun aikana esitetään kymmenen näytöstä lisää. Näyttämönä toimii ravintolan sisäpiha ja lipun lunastaneet voivat myös ruokailla ja tilata juomia pöytään koko näytöksen ajan.
Jokirapuleipänen, tuorekurkkuspagettia ja kaprisöljyä
Mureaa Pohjalaista karitsan välikyljystä, rukiista keräkaalipiirasta ja tummaa tillikastiketta
Pähkinäsuklaruutu, muscat viinivaahtoa ja mansikoita