Pirkanmaan Keittiömestareiden sadonkorjuujuhla

27.10.2013

Pirkanmaan Keittiömestareiden sadonkorjuujuhla oli

26. lokakuuta klo 19.00 Tampere-talon Sorsapuistosalissa. Tlaisuuteen osallistui noin 400 osallistujasta 70 paistinkääntäjää. Herkullinen jäsentilaisuus järjestyi Pirkanmaan keittiömestarien vieraana. Pirkanmaalaisten keittiömestarien käsityönä loihtimat syksyn parhaasta sadosta koostuva kymmenien ruokalajien juhlaillallinen tarjoiltiin Tampere-talossa ensimmäistä kertaa. Lähiruokaan painottunut, klassisia ja moderneja reseptejä yhdistelevä juhlamenu sisälsi tuttuja raaka-aineita uudessa muodossa ja myös erikoisuuksia, joita harvoin on tarjolla. Kuten kiitospuheessa Tampereen vouti Ilkka Säteri totesi, tilaisuus oli erinomaisen maistuva niin ruoan ja viinien sopiessa tarjottaviin tuotteisiin sekä tarjoilun ollessa huomaamatonta ja sujuvaa. Samoin hän toi esille tiedon ja taidon siirtoa kokeneilta alan osaajilta nuorille. Valmistusprosessissa oli sekä kokemusta että nuorta intoa. Tarjoilussa siirrettiin vatitarjoilun tietotaitoa nuoremmalle polvelle.

Sadonkorjuu 2013 menu
Amuse bouche
***
Rapeaa possunnahkaa ja friteerattua jäkälää
Marinoitua osmankäämiä ja kutunjuustoa
***
Toutain ceviche, Lasimestarin neulamuikkuja
Kuningasraputerriiniä ja tillimajoneesia
Meritaimen-mustajuurimoussea saaristolaisleivällä
Hiillostettuja nahkiaisia ja sinappikastiketta
Kylmäsavustettua kuhaa
***
Chorizolla ja kasviksilla täytettyä porsaansisäfileetä
Sieniin käärittyä peuranpaistia
Metsäjänispaté
Mango-chilipaahdettua hanhenrintaa
Poronkateenkorvalla täytettyä viiriäisenrintaa Chaud Froid
Karitsanmunuaistartaletti
***
Kurpitsamoussea Marinoituja helmisipuleita
Kylmäsavustettuja suppilovahveroita yrttiöljyssä
***
Verso-kasvissalaattia, Kantarellisalaattia, Riimihärkäsalaattia,
Karitsansydänsalaattia riisipaperissa
***
Pienjuustolan juustoa
***
Syyskääryle kasviksista ja sienistä
***
Ylikypsää karitsanpaistia ja tryffeli-punaviinikastiketta
Duxelles vol-au-vent ja paahtojuureksia
***
Suklaaleivos ja mesimarjasorbettia
***
Petit fours