Pienten kokkien ruokajuhlaa edeltää viikkojen valmistelu - koululaiset kokkaavat alan ammattilaisten kanssa

24.4.2015



Koululaisten kokkauspäivä on yksi hauskimmista ja antoisimmista ruokakulttuurin kehittämiseen tähtäävistä tapahtumista Lauantaina 25.4 kokkaavat Lahden Tiirismaan koululaiset yhdessä alan ammattilaisen ja harrastajien kanssa. Paistinkääntäjät ovat järjestäneet koululaisten ruoka- ja kokkaustapahtuman Lahden alueen kouluissa vuosittain jo vuodesta 2003 alkaen.

Päivän tavoitteena on nauttia ruoan tekemisestä yhdessä ja kannustaa perheitä kotiruoan arvostamiseen. Lasten on hauska huomata, että ruoan laittamisessa jokainen osaa tehdä oman osansa, vaikka suurta kokemusta kokkaamisesta ei vielä olisikaan karttunut.

Tapahtumalla halutaan innostaa koululaisia ja heidän vanhempiaan tekemään hyvistä raaka-aineista kohtalaisen helposti hyvää, maittavaa ja edullista ruokaa perheen yhteisiin ruokahetkiin. Perheen yhteinen ruokailu on mukava ja tärkeä hetki, johon kannattaa arjen keskelläkin panostaa.

Koululaisten kokkauspäivää edeltää viikkojen suunnittelu ja valmistelu. Ruokalista laaditaan etukäteen koululaisten esittämien toiveiden pohjalta. Työjärjestys suunnitellaan ja raaka-ainelahjoitukset kerätään alueen yrityksiltä.

Koululaiset aloittavat ruoan valmistuksen aamulla klo 9.00 työryhmissä koulun keittiössä ennakkoon laadittujen ohjeiden opastuksella. Apuna kokkauksessa toimivat myös Paistinkääntäjät.

Lapset ovat suunnitelleet päivän muun ohjelman ja ruokailutilan somistuksen. Myös pöytien kattaminen ateriaa varten hoituu lasten toimesta. Tapahtuman kruunaa lasten ja aikuisten juhla-ateria, jossa nautitaan yhdessä valmistettu ruoka.

Järjestön tavoitteena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä, vaalia ja edistää kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien kehittymistä. Pienten kokkien-tapahtumassa kaikki tavoitteet yhdistyvät loistavalla tavalla. Lahdessa nyt jo perinteeksi muodostunutta tapahtumaa on viime vuonna alettu järjestää muuallakin Suomessa.

Lisätietoja aiheesta http://www.rotisseurs.fi/lahti/lahden_jasentapahtumat/seuraava-jasentapahtuma-25-4-kok/

Lisätietoja:
Arja Hornborg
Bailli de Lahti
p. 0500 497078

Tapahtuman aika ja paikka:
25.4. alkaen klo 9.00, Tiirismaan koulu,Ursankatu 4, Lahti.
Lehdistön ja tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan kokkausta.

Tapahtumaa mukana toteuttamassa: Retsbol Oy, Vääksyn Mylly, Vihannespörssi, Kespro, Valio, Metrotukku sekä Ravintola Roux