Paistinkääntäjien vuosi 2015
27.6.2016
Vuoden 2015 vuosikertomuksessa on monipuolisesti koottuna järjestön toimintaa ja tapahtumia edelliseltä vuodelta.
Vuosi 2015 oli tekemisen vuosi. Kaikissa 11 voutikunnissa järjestettiin useita jäsentapahtumia joiden teemat vaihtelivat ruoan valmistuksesta elintarviketeollisuuden vierailuihin ja uusiin gastronomisiin elämyksiin. Edellisenä vuonna Suomessa lanseerattu Kilpipäivä laajeni Suomen johdossa ansiokkaasti maailmanlaajuiseksi tapahtumaksi –Global Chaîne Day’ksi.
Vuonna 2015 jäsenmäärä jatkoi maltillista kasvua, ja uusia jäseniä liittyi reilu 100 henkeä. Uusista jäsenistä hieman reilu puolet oli harrastajajäseniä.
Suomessa on kilpiravintoloiden lisäksi haluttu antaa tunnustusta korkeatasoisesta gastronomisesta laadusta myös elintarvikemyymälöille.
Kuluvana vuonna jäi mieliin erityisesti myös nuorten ammattilaistemme huippuosaaminen joka näkyi erityisesti huippumenestyksenä kansainvälisissä kilpailuissa. Suomen edustajat voittivat hopeaa sekä nuorten kokkien että nuorten sommelierien kilpailuissa.
Vuonna 2015 jäsenmäärä jatkoi maltillista kasvua, ja uusia jäseniä liittyi reilu 100 henkeä. Uusista jäsenistä hieman reilu puolet oli harrastajajäseniä. Jäsenjakauma ammattilaisten ja harrastajien suhteen on säilynyt ennallaan, kaikista jäsenistä harrastajia on noin 60 %
Suomessa on kilpiravintoloiden lisäksi haluttu antaa tunnustusta korkeatasoisesta gastronomisesta laadusta myös elintarvikemyymälöille. Vuonna 2015 myymälöiden tunnustusta vietiin yhä professionaalisempaan suuntaan oman myymäläkilven ja kilpikriteereiden myötä.
Kuluvana vuonna jäi mieliin erityisesti myös nuorten ammattilaistemme huippuosaaminen joka näkyi erityisesti huippumenestyksenä kansainvälisissä kilpailuissa. Suomen edustajat voittivat hopeaa sekä nuorten kokkien että nuorten sommelierien kilpailuissa. Menestys on osoitus korkeatasoisesta osaamisesta, jota Suomessa tulee edelleenkin vaalia ja kehittää ruokakulttuurimme jatkuvaksi kehittämiseksi.