Paistinkääntäjät esillä Aromi-lehdessä
20.9.2019
Aromi-lehdessä (8-2019) julkaistiin hieno juttu järjestöstämme, Turun voutikunnasta sekä Kekrikapitulista. Juttu julkaistu Paistinkääntäjien verkkosivuilla ja Facebookissa Aromi-lehden luvalla.
***
Sato on korjattu – Naantalissa juhlitaan kekriä
Chaîne des Rôtisseursin eli Paistinkääntäjien Turun voutikunta juhlii satokauden päättymistä Kekrikapitulin merkeissä Naantalin kylpylässä 26. lokakuuta. Kekrikapitulissa installoidaan uusia jäseniä Chaîne des Rôtisseurs -järjestöön. Uusia installoitavia arvioidaan tulevaksi 70 henkilöä. Kapitulivieraita odotetaan yhteensä 250 eri puolilta Suomea. Installoinnin jälkeen nautitaan Grand Dîner -juhlaillallinen kekrin hengessä.
Ravintola Turun Rosterin ravintoloitsija Kari Aihinen saa Kekrikapitulissa Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Suomessa korkeimman arvon Grand Officier Maître Rôtisseur. Aihiselle myönnetyn korkean arvon perusteluina on hänen korkea ammattitaitonsa ruoanvalmistajana sekä hänen tekemänsä tärkeä työ perheiden yhteisten aterioiden hyväksi televisio-ohjelmassa ”Kaappaus keittiössä”.
Turun voutikunta teki vuosi sitten historiaa valitsemalla ensimmäisen kerran aluevoudikseen naisen. Aluevouti Riitta Hirvonen esitti tärkeimmiksi tavoitteiksi ruoka-alan ammattilaisten ja ruokaharrastajien yhteistyön edistämisen. Suomen 11 voutikunnasta on tällä hetkellä kolmessa naisvouti. Myös valtavoudiksi nimitettiin vuosi sitten ensimmäinen nainen. Valtavouti Johanna Hornborg-Ojala teki historiaa myös iällään. Valintahetkellään 37-vuotias Hornborg-Ojala oli nuorin tehtäväänsä valittu valtavouti.
Paistinkääntäjiä on Turun alueella yli 280 ja koko Suomessa noin 2 100. Jäseneksi Paistinkääntäjiin pääsee kahden jäsenen suosituksesta. Maailmanlaajuisesti järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yhteensä 80 eri maassa. Ruokakulttuurin edistämisen lisäksi järjestön tavoitteisiin kuuluu nuorten kokkien kannustaminen ja viiniammattilaisten kehittäminen.
https://www.rotisseurs.fi/kapitulit/kekrikapituli-naantalissa-26-10-/