Nuorten kokkien ja sommelierien kilpailu ratkesi Rovaniemellä.
20.1.2013
Nuorten kokkien voitto Jyväskylään Riku Ruuskaselle, Tamperelainen Elisa Närhi Ravintola Näsinneulasta voitokas Nuorten sommelierien kilpailussa
Rovaniemellä järjestetyn Suomen lahjakkaimpien nuorten kokkien ja sommelierien kilpailun taso oli jälleen korkea. Lauantaina 19.1.2013 järjestetyssä kokkikilpailussa valmistettiin kolmen ruokalajin menu neljälle hengelle. Kokkikilpailun voittajan, Jyväskylän Ravintola Vesilinnassa työskentelevä Riku Ruuskasen annoskokonaisuus arvioitiin ylivoimaisesti parhaaksi niin makujen kuin keittiötyöskentelynkin suhteen. Sommelierien kilpailussa voittajaksi selviytyi Elisa Närhi, joka työskentelee Ravintola Näsilinnassa Tampereella. Ruuskanen lähtee edustamaan Suomea kansainvälisiin Nuorten kokkien kilpailuihin Turkin Istanbuliin syyskuussa ja Närhi lähtee tavoittelemaan voittoa kansainvälisiin Nuorten sommelierien kilpailuihin Yhdysvaltojen Washington DC:hen lokakuussa.
Kilpailut ovat suomen merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, Chaîne des Rôtisseurs, järjestämiä. Kilpailujen tavoitteena on rohkaista nuoria ammattilaisia ja antaa heille mahdollisuus kehittää taitojaan. Nuorten kokkien kilpailu pyrkii ylläpitämään ja vaalimaan kansallisen keittiön perinteitä. Nuori sommelier kilpailu pyrkii vastaavasti edistämään nautintoa, tietoa ja ymmärrystä viineistä ja jaloista juomista.