M/s Kristina Katarinalle Paistinkääntäjien kilpi 20.6.2012

24.6.2012

kuvassa oikealta Riku Luotio, Elina Särmälä ja Juha Ojamo

M/s Kristina Katarinalle luovutettiin Rôtisseurs-kilpi. M/s Kristina Katarinan Maître Rôtisseur  Riku Luotio vastaanotti laivalla Rôtisseurs-kilven.

Kristina Cruises Oy tarjosi maukkaan lounaan. Menun esitteli keittiöpäällikkö Chef Rôtisseur Eero Aho, joka julkaisi samanaikaisesti kirjan Dégustation – makumatka maailmalle -reseptikirja. Kirjan sai osallistujat mukaansa laivayhtiön tarjoamana. Kiitokset laivayhtiölle vieraanvaraisuudesta.

Menu

Toast Skagen
Kuorrutettua poronfileetä, rosmariinikastiketta ja savustettua palsternakkapyreetä
Valkosuklaapahtovanukasta ja ja lakkamoussea
Kahvi  Petit Fours

Juomat

Kim Crawford, Marlborough-Sauvingnon Blanc, Uusi-Seelanti
Casa Silva, Coleción Carmenere, Chile
Willi Opitz Cuvée Eiswein, Itävalta

Tässä alla Karjalan voutikunnan kilpianomus, joka luettiin kilven luovutuspuheen jälkeen.

Kilpianomus m/s Kristina Katarinan A lá Carte ravintola Auroraan

Kristina Cruises Oy on 100% suomalaisessa omistuksessa oleva risteilyvarustamo. Pääomistajana toimii kotkalaisen Partasen perustajaperheen suku, jonka jäsenet toimivat myös yhtiön ylimmässä operatiivisessa johdossa. Yhtiössä työskentelee maaorganisaatiossa 15 työntekijää ja laivalla yhteensä n. 200 suomalaista merityöntekijää.

Yli viidenkymmenen vuoden aikana kerätty kokemus matkustajalaivaliikenteestä on luonut varustamon, joka toimii menestyksekkäästi kansainvälisillä risteilymarkkinoilla. Varustamo tarjoaa risteilyvieraille laadukkaita lomaristeilyjä erilaisiin kohteisiin ympäri maailmaa. Merimaileja laivalle kertyy vuodessa 54 000 – 2,5 kertaa maapallon ympäri.

Varustamon uusi lippulaiva m/s Kristina Katarina aloitti liikenteen elokuussa 2010 jatkaen edeltäjiensä suosituksi tekemiä teemallisia risteilylomia suomalaiseen tapaan. Varsinaisen risteilyn ja tutustumiskohteiden lisäksi aluksella on runsaasti erilaista ohjelmaa sekä lomailua ja rentoutumista tukevia oheispalveluita; mm. hierontaa, kauneudenhoitoa ja erinomaisia ravintolapalveluita.

Kristina Katarinan hotelli- ja ravintolatoiminnoista vastaava Riku Luotio on yhdessä keittiö- ja salitiiminsä kanssa kehittänyt risteilyaluksen ravintolatoimintaa pitkäjänteisesti ja kunnian-himoisesti. Kaikissa laivan ravintoloissa ja kahviloissa tarjotaan tasokkaita tuotteita ja asiakaslähtöistä palvelua. Kilpianomus koskee kuitenkin laivan A lá Carte ravintola Auroraa.

Ravintolassa on 88 asiakaspaikkaa, joka on erotettu seinäkkeellä buffet -ravintolasta. Auroran sisustus on tyylikkään harmoninen, siisti ja raikas. Salihenkilökunta on erinomaisen ystävällistä ja ammattitaitoista. He tuntevat menun läpikotaisin, sekä osaavat suositella aterioihin erinomaisesti sopivia viinejä. Tutustuttuamme keittiöön, sen toimintaan, varastoihin ja elintarvikelogistiikkaan, olemme hyvin vakuuttuneita ruokatuotteiden laadusta, tuoreudesta ja hygieniasta.

Ravintolan liikeideana on tuottaa asiakkailleen elämyksiä ja tarjota huolellisesti itse valmistettua ruokaa, jossa myös huomioidaan kulloisenkin risteilyn teema ja kohde. Laivan elintarvikelogistiikka on haastava, koska alus vierailee yli 100 kohteessa ja n. 30 maassa vuosittain. Taatakseen turvalliset ja tasalaatuiset tuotteet, on taustalla tehty valtava työ luotettavien yhteistyökumppanien hankkimiseksi, ruoka- ja viinilistojen suunnitteluineen, jotta kaikki tarvittavat raaka-aineet on saatavilla sovitusti eri satamissa, ja että myös paikallisuus voidaan huomioida ruokalistalla.

Laivalle hankittavat elintarvikkeet ovat hyvin pitkälti perustuotteita, joista itse valmistetaan pateet, hyytelöt, leivonnaiset ja lähes kaikki mahdollinen. Mm. kaikki leivät sekä makeat leivonnaiset että konditoriatuotteet leivotaan aluksen omassa leipomossa. Auroran ruokalista on monipuolinen ja tyylikäs sekä viinilista taitavasti suunniteltu siten, että sieltä löytyi oivalliset kumppanit kaikille aterioille. Karjalan voutineuvosto esittää, että Kristina Cruisen Oy:n ristelilyalus Kristina Katarinan A lá Carte ravintola Auroraan myönnetään paistinkääntäjäkilpi merkiksi ja tunnustukseksi ravintolan korkeasta laadusta sekä erinomaisesta palvelusta.

Karjalan voutineuvoston viisihenkinen raati on käynyt tutustumassa laivan palveluihin, joista erityisesti ravintola Auroran ruoka- ja viinilistaan, keittiöön ja varastoihin. Raati on lisäksi haastatellut henkilökuntaa sekä risteilymatkustajia. Se on ollut näkemänsä sekä kokemansa jälkeen vakuuttunut siitä, että A lá Carte ravintola Aurora on ehdottomasti ansainnut paistinkääntäjien korkeimman tunnustuksen laadusta – Chaine des Rotisseurs -kilven.

Lappeenrannassa 8.8.2011

Karjalan voutineuvoston puolesta

Elina Särmälä

vouti

 

 

Juha Pöllänen pitämässä kiitospuhetta lounaasta