Lähde seuraamaan Taitaja 2012 -kilpailua
21.4.2012
Jyväskylän Paviljongissa järjestetään Taitaja -kilpailu 24-26.4. Paistinkääntäjät ovat tervetulleita seuraamaan nuorten finalistien kilpailua muun muassa Tarjoilija - ja Ravintolakokki -osakilpailuissa.
Ravintolakokki suunnittelee, esivalmistaa, valmistaa ja esille panee ruokalajeja, jotka noudattavat tämän päivän ruokaravintoloiden toimintaa ja gastronomiaa. Ateria- ja menukokonaisuuksissa huomioidaan maun lisäksi esteettiset ja ravitsemukselliset seikat sekä erityisruokavaliot. Lisäksi ravintolakin ammatillisiin vaatimuksiin kuuluu à la Carte-, juhla- sekä teemaruokailujen suunnittelu ja toteuttaminen. Ruokalajien valmistamisessa otetaan huomioon gastronomia, hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta, ympäristönäkökohdat sekä omavalvonta. Kilpailutehtäviin kuuluu ruuanvalmistuksen lisäksi kirjallinen tehtävä.
Ravintolakokki kilpailu on kaksipäiväinen, joista jälkimmäisenä päivänä, 25.4. kilpailijat valmistavat suunnittelemansa menun. Lue lisää kilpailusta tapahtuman www-sivuilta.
Tarjoilija toimii kilpailujen aikana asiakaspalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa. Hän osaa kunnostaa asiakastiloja sekä esitellä, myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja palveluja eri tarjoilutapoja käyttäen. Hän osaa ottaa huomioon yksittäisiä asiakkaita ja asiakasryhmiä sekä tekee yhteistyötä keittiöhenkilökunnan sekä muiden tarjoilijoiden kanssa. Kilpailussa suoritetaan seitsemän eri tehtävää, jotka liittyvät viinietiketin tulkintaan, palvelutilanteiden hallintaan, pöytien valmisteluun sekä juomatarjoiluun.
Tehtävät suoritetaan kolmena päivänä 24-26.4. Lisätietoja kilpailusta löytyy Taitaja 2012 -sivuilta.
Nuorten ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 24. - 26.4.2012. Tapahtumaan odotetaan 30 000 kävijää.