Kvarken-Kapitulin infoa: nyt myös reseptit ovat verkossa!
14.2.2016
Kvarken-Kapitulin valokuvista lisätietoja tästä: Valokuvia....
Kvarken-Kapitulin osallistujielle lähetettyihin ennakkoinfoihin, kapitulin käsiohjelmaan, menuihin jne pääsee tutustumaan Kapitulit-osion Kvarken-Kapitulit alasivuilla
Lupauksemme Talvinen päivä Vaasassa toteutui sittenkin. Usean päivän kestäneet vesisateet sulattivat lumet käytännössä kokonaan. Perjantaina sitten vesisateet muuttuivat lumisateeksi ja lunta sitten tulikin, niin että saimme todella viettää talvistä päivää!
Talvikapituliimme osallistui n 240 rotissööriä, joista iso osa saapui Vaasaan jo perjantaina. Tiedämme että jäsenemme olivat mukana jäähallissa katsomassa Sportin voittoa ja kaupunkimme ravintoloissa oli ollut normaalia enemmän ruokavierata illalla.
Kvarken-Kapitulin avasi Pohjanmaan Paistinkääntäjien vouti Kaj Lax lauantaina klo 11.30 avaamalla mimimessumme ja toivottamalla vieraat tervetulleeksi sekä Vaasaan että lounaallemme. Minimessujen näytteilleasettajosta kerromme lisää myöhemmin
Kapitulien juhlallisin osuus, installointi, aloitettiin tasan 16.45 voutien saapumisella saliin. Valtavouti Ari Arvosen avauspuheen jälkeen ensimmäisenä lavalle kutsuttiin pitkäaikainen Pohjanmaan Voutikunnan jäsen, Bengt Ekman, joka palkittiin Grand Commandeur- laatalla.
Vaasan installoinnissa n 50 paistinkääntäjää sai joko uudet käädyt tai uuden tehtävän mukaisen käädyn. Installoinnin jälkeen otettiin perinteiset ryhmäkuvat ja heti sen jälkeen päästiin siirtymään shampanjavastaanotolle.
Shampanjamme oli Champagne Lepreux-Penet Secret de Bulles Grand Cru ja sitä oli varattu useampaankin kaatoon..:) Keittiö tarjosi pikkupaloina hapansilakkatoasteja ja savulammastoasteja. Shampanjavastaanoton lopuksi Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry piti lyhyen ja ytimekkään, paljon mielenkiintoista alueellista tietoa sisältävän tervehdyspuheen
Grand Dinèr alkoi 18.45 Kaj Lax'n tervetulopuheella, Vice-Conseiller Culinaire, Chef Rotisseur Seppo Kinnusen ja Vice-Echanson Rune Lygdbäckin vuoropuheluna pidetyllä menu- ja viiniesittelyllä, jotka vaasalaiseen tapaan kerrottiin sekä suomeksi että ruotsiksi.
Ensimmäiset viinit saimme pöytään 19.00 ja Grand Dinèr päättyi klo 23.15 aloitettuihin "loppumuodollisuuksiin". Keittiön ja salin henkilökunta kutsuttiin saliin ja heidät esiteltiin. Valtavouti Ari Aarvonen piti kiitospuheen, Conseiller-Culinaire Commandeus Martti Lehtinen kertoi mielipiteensä menusta ja sen toteustuksesta, Ruotsin valtavouti Carl Wachtmeister kertoi terveisensä Suomen Paistinkääntäjille ja erityisesti illan vieraillemme. Viimeisenä tervehdyksensä esitti tulevan kapitulin, Oulun kesäkapitulin, järjestäjien edustaja, Oulun vouti, Anna Paakkari
Grand Dinèrin jälkeen valtaosa vieraista siirtyi Tropiclandian yökerhoon, retro-diskoilemaan ja nauttimaan maailman parhaasta ginistä, Napuesta. Kyrö Distillery Companyn Mikko Koskinen toimiessa esittelijänä.
Kapitulin jälkeisenä aamuna saimme vielä aivan uskomattoman hienon yllätyksen. Sanomalehdet Pohjalainen ja Vasabladet huomioivat tilaisuutemme aivan loistavasti. pääsimme lehtien etusivulle ja Pohjalaisessa oli lehden toiseksi tärkein uutissivu, 3. sivu, lähes täynnä juttuja ja kuvia kapitulistamme!
Järjestäjien ensi huuman hieman laannuttua ja saamiemme palautteiden perusteella meillä on vahva näkemys siitä, että kapitulimme oli onnistunut ja vieraamme viihtyivät hienosti.
Päivitämme verkkoon lähipäivinä lisää juttuja ja kuvia, pysykää kanavalla..:
Ja lopuksi: ISOT KIITOKSET kaikille vieraillemme, Tropiclandialle ja sen henkilökunnalle, VAO:lle ja sen mukana olleille oppilaille ja oman voutikuntamme projektiryhmäläisille!
Ari Monni
Vice-Chargè de Presse
Bailliage de Bothnie