Kotkalainen ravintola Wanha Fiskari sai 27.4.2012 Paistinkääntäjien kilvet.

6.5.2012

Menukortti

Kilvet luovutti ravintoltsija Maître Restaurateur Riitta Hortolle valtavouti Juha Ojamo, jonka puhe alla:

Arvoisa Wanha Fiskarin henkilökunta, rotissöörit ja kutsuvieraat.

Saadakseen Chaîne des Rôtisseurs-järjestön eli Paistinkääntäjien korkeimman ravintolalle antaman arvostuksen, järjestön kilven,  tulee ravintolan täyttää tietyt vaatimukset:

Kilpiravintolassa on oltava mahdollisuus ruokailuun rauhallisessa ilmapiirissä.

Kilpiravintolan juomavalikoiman ja viinilistan on oltava monipuolinen  ja  tasokas.

Ravintolan tulee tarjota hyvistä  raaka-aineista valmistettua maukasta, maistuvaa ja kauniisti esille laitettua ruokaa. Sen lisäksi, että koko henkilökunnalta edellytetään korkeaa ammattitaitoa ja hyvää palvelua, on kahden heistä oltava Paistinkääntäjä-järjestön ammattilaisjäseniä.

Wanha Fiskarin ravintolassa vaaditut rotissööriarvot täyttyvät seuraavasti:Ravintoloitsijana  Maître Restaurateur -arvolla Riitta Horto, keittiömestarina toimii Chef Rotisseur Taina Suortti sekä hovimestarina Chef de Table Merja Rosenblad.

Kilpianomus Ravintola Wanhaan Fiskariin esitettiin viime vuoden elokuussa puhemiehistölle Karjalan voutineuvoston toimesta. Luen sen nyt teille:

Kotkan Sapokassa sijaitseva Ravintola Wanha Fiskari on erittäin tasokas ja suosittu liikelounas- ja illallispaikka. Wanha Fiskari on saavuttanut vakiintuneen aseman Kotkassa yhtenä parhaimmista ravintoloista. Tulevana syksynä juhlitaankin toimitusjohtajana toimivan Riitta Horton 60-vuotissyntymäpäivää ja ravintolan 20 –vuotista taivalta.

Ravintolan liikeidea perustuu tuoreeseen, vasta pyydettyyn kalaan, -etenkin itse savustettuun meriloheen, läheltä hankittuihin paikallisiin vihanneksiin ja juureksiin sekä luomutuotteisiin. Kala-annoksien osuus myynnistä on yli 80%, joten paistetut, höyrytetyt ja savustetut kalaruoat ovat tehneet hyvin kauppansa. Siipikarjasta ankka on suosituinta, karitsa, poro sekä perinteiset pihvit ovat myös suosittuja. Ravintolan ruokalista on konstailematon ja monipuolinen, viinit on valittu siten, että listalta löytyy hyvät kumppanit kaikille ruokalajeille, mutta myös huomioiden asiakaskunnan makumieltymykset. A lá Carte lista päivitetään 5-6- kertaa vuodessa.

Ravintolasali on  tyylikäs ja merihenkinen, sisustuksen katseenvangitsijana toimii valtava akvaario, joka hienosti sitoo interiöörin ravintolan liikeideaan ja merelliseen ruokalistaan. Ravintolassa on lisäksi hyvät kokoustilat sekä sauna ja kesällä suosittu viherpergola.  Ravintolapaikkoja on 210. Ravintola Wanha Fiskarin tasokkaan kokonaisuuden viimeistelee lounasaikaan ja tilauksissa soittava pianotaitelija Kalevi Ukkola.

Ravintola Wanha Fiskarin keittiömestarina toimii Chef Rotisseur Taina Suortti ja salista vastaavana nykyiseltä arvoltaan Chef de Table Riitta Horto, jolle oheisen kilpianomuksen myötä anotaan Maitre -arvoa. Tarkoituksena on myös esittää jäsenyyttä ravintolan pitkäaikaiselle tarjoilijalle, Merja Rosenbladille.

Karjalan voutineuvosto on seurannut Ravintola Wanhan Fiskarin toimintaa, haastatellut asiakkaita ja käynyt auditoimassa ravintolan. Olemme vakuuttuneita Wanhan Fiskarin ruoan ja palvelun erittäin korkeasta tasosta sekä halusta kehittyä edelleen. Esitämme Ravintola Wanha Fiskarille Chaine des Rotisseurs -kilpeä merkikkinä korkeatasoisesta ravintolasta.

Karjalan voutineuvoston puolesta 8.8.2011

Elina Särmälä

vouti

Tervehdys Britanniasta, fish and chips
Karjalan vouti Elina Särmälä kiittää henkilökuntaa erinomaisesta premium buffén antimista ja tarjoilusta.