Kilpiravintolassa asiakas tietää mitä syö -Alkuperäiskarjasertifikaatti Ravintola C:lle

24.5.2016

Keittiömestari Ilkka Isotalo vastaanottaa alkuperäiskarjasertifikaatin Asko Männistöltä.

Rôtisseur-kilpiravintola Ravintola C:n toinen yrittäjä ja keittiömestari, Maître Rôtisseur Ilkka Isotalo vastaanotti tiistaina 24. toukokuuta suomen alkuperäiskarjan aitoussertifikaatin. Sertifikaatti myönnetään ravintolalle, jonka käyttämä naudanliha on aitoa puhdasrotuista suomenalkuperäiskarjan luomu häränlihaa tai naudanlihaa, joka täyttää Finbeefin korkeat laatu- ja eettisyysvaatimukset.

Eläimet on kasvatettu  Suomessa syntymätilallaan, niiden ravinto ja hoito ovat luonnonmukaista sekä rodulle tyypillistä. Eläinten kasvatus, kuljetus teurastamolle ja käsittely teurastamolla toteutetaan eläimen arvoa kunnioittaen. Eläinten koko historia ja lihan reitti asiakkaalle dokumentoidaan. Jokaisen lihaerän mukana toimitettavan lihasertifikaatin yksilöllinen tunnistenumero on koko lihaerän kaikissa pakkauksissa merkkinä laadusta, eettisyydestä ja turvallisuudesta.

-       Eläimen koko historia on dokumentoitu neljän sukupolven ajalta, kertoo Ilkka Isotalo. – Asiakas todellakin tietää mitä syö. C:n ideologiaan on aina kuulunut ruoan jäljitettävyys ja eettisyys.

Suomen alkuperäiskarjan liha pärjää mureustestivertailussa tuontilihallle ja vierasperäisille liharoduille. Samalla täysin luonnonmukainen ja rodulle tyypillinen ravinto antaa lihalle makua. 

-       Kun eläimen annetaan kasvaa riittävän vanhaksi, kehittyy lihaan myös marmorirasvaa, muistuttaa Torpparin Lihan lihamestari Asko Männistö. – Sertifioinnilla haluamme lisätä suomen alkuperäiskarjan lihan käyttöä ravintoloissa. Kasvattajat saavat paremman hinnan ja asiakkaat eettisempää laatua lautaselleen.

Lisätiedot: Asko Männistö 0500 530 9ö 0500 530 921, www.torpparinliha.fi, www.finbeef.fi

Mikko Reinikka, 040 5669 5, 040 5669 504, Tampereen Paistinkääntäjät ry, mikko.reinikka@alberthall.fi

 

Alkuperäiskarjasertifikaatti