Jesse Hachmannista vuoden 2011 Paras Nuori Kokki

7.2.2011

Jesse Hachmannista vuoden 2011 Paras Nuori Kokki

 Jesse Hachmann voitti Tampereella 22.1 järjestetyt Nuorten Kokkien kilpailut. Hachmann työskentelee Kuopiossa ravintola OS’ssa. Kilpailut järjestää vuosittain Suomen paistinkääntäjät ry, joka kuuluu kansainväliseen Confrèrie de la Chaîne des Rôtisseurs-järjestöön.

Tänä vuonna kansalliseen kilpailuun osallistui viisi kilpailijaa eri puolilta Suomea. Toiselle sijalle sijoittui Antti Tuononen ravintola Hullu Porosta Leviltä ja kolmanneksi sijoittui Arto Lappalainen ravintola Henriksistä Tampereelta.

Kilpailu on ns. raaka-ainekorikilpailu, jossa kilpailijat näkevät raaka-aineet vasta juuri ennen kilpailua, suunnittelevat niistä kolmen ruokalajin aterian neljälle henkilölle. Suunnitteluun on aikaa puoli tuntia ja ruokien valmistamiseen kolme tuntia. Kilpailijoiden työskentely keittiössä arvioidaan sekä annosten ulkonäkö, maku ja rakenne. Tänä vuonna raaka-ainekorissa oli mm. ahvenia, porsaan sisäfileetä, palsternakkoja, kukkakaalia, veriappelsiinia ja tummaa suklaata. Voittajan menu oli: alkuruokana ”Ahvenmureketta, tillilientä, tilliskonssia ja kukkakaalipyreetä”, pääruokana ” Porsaan sisäfileetä, pekoni-porsaskroketti, palsternakka-omenapyreetä ja tummaa hunajakastiketta” ja jälkiruokana ”Suklaachantilly, Lady Finger -kakkua, veriappelsiinisalaattia ja minttua”. Tuomaristo piti hänen annoksiaan parhaan makuisina, myös niiden ulkonäkö ja rakenne olivat onnistuneita.

Hachmann edustaa Suomea syyskuussa Istanbulissa järjestettävissä kansainvälisissä Nuorten Kokkien kilpailuissa. Suomi on osallistunut näihin kilpailuihin vuodesta 1990 ja saanut kaksi kultamitalia. Kansainvälisen kilpailukomitean jäsenenä on Jaakko Nuutila.

 

Lisätietoja kilpailuista:             

Jaakko Nuutila

Jaakko.nuutila@helsinki.fi

Kiitämme kilpailua tukeneita yrityksiä:

Vihannespörssi, Heinon Tukku, Atria ja Saarioinen

Matti Luiron kuvia kilpailusta tästä linkistä