Conseiller Culinare Esa Koppelon menuvinkit ystävänpäivään ja laskiaiseen

10.2.2022

Esa Koppelo on Chaine des Rotisseurs- järjestön puhemiehistössä arvolla Conseiller Culinare ja on Oulun voutikunnan hallituksen jäsen. Esalla on ravintola-alan kokemusta yli 30 vuotta. Esa toimii parhaillaan ravintola-, catering- ja elintarvikealan koulutuspäällikkönö sekä kansainvälisenä kokkikilpailutuomarina, maailmamestaruuskilpailuissa, Jeunes Chefs Rotisseurs Competitionissa. Takana on kilpailut Calgaryssa 2019, Pariisissa 2021 ja tänä vuonna 2022 kilpailut ovat Meksikossa. Esa on Pro-opettaja 2017, Taitaja-kokkilajin päätuomari ja mukana Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksessa, Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:ssä puheenjohtajana sekä jäsenenä Suomen Gastronomien Seura ry:ssä. 

Esan menuvinkit helmikuun juhlapäiviin. Luota omaan reseptiikkaasi.

YSTÄVÄNPÄIVÄ-MENU

Savusiika-perunasosekeitto, grillattuja jättikatkarapuja sekä tillivaahtoa

***

Suppilovahveromurekkeella täytettyä kevätkananpoikaa, valkoviinikastiketta ja lämmintä linssisalaattia

***

Vadelmavispipuuroa ja maitosuklaakakkua

  

LASKIAIS-MENU

Hiillostettua siikaa ja veriappelsiini-rucolasalaattia, basilikaöljyä

***

Hernesosekeittoa, mateenmätiä ja smetanaa

***

Karitsan paahtopaistia, tummaa timjamikastiketta, savoijinkaalia ja ohraa

***

”Laskiaispulla”-gelatoa ja punaherukkavanukasta

Conseiller Culinare Esa Koppelo