Conseiller Culinare Esa Koppelon menuvinkit ystävänpäivään ja laskiaiseen
10.2.2022
Esa Koppelo on Chaine des Rotisseurs- järjestön puhemiehistössä arvolla Conseiller Culinare ja on Oulun voutikunnan hallituksen jäsen. Esalla on ravintola-alan kokemusta yli 30 vuotta. Esa toimii parhaillaan ravintola-, catering- ja elintarvikealan koulutuspäällikkönö sekä kansainvälisenä kokkikilpailutuomarina, maailmamestaruuskilpailuissa, Jeunes Chefs Rotisseurs Competitionissa. Takana on kilpailut Calgaryssa 2019, Pariisissa 2021 ja tänä vuonna 2022 kilpailut ovat Meksikossa. Esa on Pro-opettaja 2017, Taitaja-kokkilajin päätuomari ja mukana Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksessa, Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ry:ssä puheenjohtajana sekä jäsenenä Suomen Gastronomien Seura ry:ssä.
Esan menuvinkit helmikuun juhlapäiviin. Luota omaan reseptiikkaasi.
YSTÄVÄNPÄIVÄ-MENU
Savusiika-perunasosekeitto, grillattuja jättikatkarapuja sekä tillivaahtoa
***
Suppilovahveromurekkeella täytettyä kevätkananpoikaa, valkoviinikastiketta ja lämmintä linssisalaattia
***
Vadelmavispipuuroa ja maitosuklaakakkua
LASKIAIS-MENU
Hiillostettua siikaa ja veriappelsiini-rucolasalaattia, basilikaöljyä
***
Hernesosekeittoa, mateenmätiä ja smetanaa
***
Karitsan paahtopaistia, tummaa timjamikastiketta, savoijinkaalia ja ohraa
***
”Laskiaispulla”-gelatoa ja punaherukkavanukasta