Chef Rôtisseur Kim Palhusille tunnustuspalkinto suomalaisen ruokakulttuurin vaalimisesta

6.3.2012

Hanasaaren keittiömestari Chef Rôtisseur Kim Palhus on saanut Jaakko Kolmosen rahaston 3000 euron suuruisen tunnustuspalkinnon suomalaisen ruokakulttuurin vaalimisesta.

Palkinnot jaettiin tiistaina 28. helmikuuta 2012 Helsingin yliopiston järjestämässä juhlaseminaarissa Ruokakulttuuri Suomessa ja Helsingin yliopistossa - huipulle ja yhteiskuntaan.

Ruokakulttuurivaikuttaja ja monitoimimies

Keittiömestari ja ravintolatoimen päällikkö, Chef Rôtisseur Kim Palhus on työskennellyt suomalaisissa huippuravintoloissa kuten Motissa, Savoyssa, Kämpissä ja Kanavarannassa. Palhusiin uraan on mahtunut myös lukuisia työrupeamia ulkomailla muun muassa lähetystöjen ja edustustojen palveluksessa. Hän on toiminut Laurea ammattikorkeakoulussa opettajana ja suomalaisen ruuan asiantuntijana. Vuonna 2008 Palhus siirtyi Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen ravintolatoimen päälliköksi.

Kim Palhus on Suomen ruokalähettiläänä edistänyt suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin tunnettuutta niin Pohjoismaissa kuin esimerkiksi Singaporessa, Saksassa, Pietarissa ja Ranskassa. Hän on toiminut Suomen Keittiömestarit ry:n ja Pohjoismaiden keittiömestariliiton hallituksen jäsenenä. Palhus on pitkään tehnyt yhteistyötä eri ministeriöiden kanssa edistääkseen suomalaista ruokakulttuuria ja elintarvikevientiä. Palhus on tunnettu luennoitsija ja mielipidevaikuttaja suomalaisissa elintarvikepiireissä.